Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τα διοικητικά του Παναθηναϊκού εξηγεί ο Γιάννης Ξυλάς, σε επιστολή την οποία παρέδωσε στο χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο μέτοχος των "πρασίνων" επισημαίνει ότι δεν τον εκφράζει ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δηλώνει απογοητευμένος από την εξέλιξη του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας στο "τριφύλλι".

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής του κ. Ξυλά:

"Ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου δυστυχώς δεν με εκφράζει καθόλου. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επενδύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το κάνει από αγάπη για το άθλημα. Διαπίστωσα αυτό που φοβόμουν πριν ασχοληθώ ενεργά, ότι δηλαδή υπάρχει πολλή βρωμιά και απάτη.

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη, που αποφάσισε να ανοίξει την ΠΑΕ σε μία κίνηση ενότητας, αλλά και στο κάλεσμα των Βγενόπουλου-Γιαννακόπουλου, μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην ίδρυση της ΠΕΚ, διότι πίστεψα σε ένα όραμα: να ξαναενωθεί ο ΠΑΟ, που ήταν για χρόνια διχασμένος από τις κόντρες των δύο μεγάλων Παναθηναϊκών οικογενειών, και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τη λαίλαπα της παράγκας Ολυμπιακού-Γκαγκάτση.

Δυστυχώς σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν (με τα όποια λάθη τους), βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν. Ο ΠΑΟ παραμένει διχασμένος, και η παράγκα σήμερα πάλι ζει και βασιλεύει, με άλλο προσωπείο.

Αλλά ποιος θα διαλύσει τη νέα παράγκα, όταν εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας; Πώς, όταν οι δύο Παναθηναϊκές (υποτίθεται) εφημερίδες, που συντηρούνται από τόσο επιφανείς Παναθηναϊκούς, είτε κάνουν πόλεμο η μία στην άλλη, είτε συμμαχούν πρόσκαιρα για να πολεμούν τους υπόλοιπους μετόχους;

Αυτή λοιπόν η κατάντια με απογοήτευσε πλήρως. Μετάνοιωσα για την (σύντομη) εμπλοκή μου και γι΄ αυτό αποχώρησα τον περασμένο Μάϊο απο το ΔΣ της ΠΑΕ. Δεν θέλω να έχω σχέση με ένα χώρο στον οποίο υπάρχει η διάχυτη εντύπωση πως, αντί να πρωταγωνιστούν οι αθλητές, πρωταγωνιστούν οι απατεώνες πρόεδροι μικρότερων ομάδων που "πουλάνε" παιχνίδια για το στοίχημα και εκδούλευση στις μεγάλες ομάδες, που πρωταγωνιστούν οι στημένες διαιτησίες και οι δημοσιογράφοι που κάνουν το άσπρο-μαύρο για ιδιοτελείς σκοπούς.

Δυστυχώς, σε αυτό το αδιέξοδο έχουμε εμείς την κύρια ευθύνη, ο Παναθηναϊκός, διότι δεν κρατήσαμε ένα αρραγές μέτωπο ώστε να φοβηθεί ο αντίπαλος, να φοβηθούν τα λεγόμενα "λαμόγια" και οι απατεώνες και να διαλυθούν. Αντ΄ αυτού, φροντίσαμε να διαλυθούμε εμείς, μας έφαγαν οι εγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα, δεν βάλαμε τον Παναθηναϊκό της καρδιάς μας πάνω απ΄όλα.

Πραγματικά λυπάμαι αν ακούγεται υπεροπτικό αυτό που θα πω, αλλά δεν ανήκω εγώ σε αυτόν το χώρο".