Ο Σωτήρης Νίνης δεν... μάσησε τα λόγια του και μίλησε ανοιχτά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για όσα αφορούν τον ίδιο αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο μέσος των «πρασίνων» υποστήριξε πως η ομάδα έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο πολυμετοχικό «τριφύλλι», ενώ εξέφρασε και πάλι την επιθυμία του να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα κυρίως στο μέτωπο της πολυμετοχικότητας: «Σίγουρα δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι με τις συνθήκες που επικρατούν, για να ανταπεξέλθουμε. Το θέμα που γίνεται στην ομάδα τώρα, θέλοντας και μη επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα.

Το ζητούμενο είναι να μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να επηρεάζονται. Μπορεί να παρεξηγηθώ, αλλά η άποψή μου είναι ότι αυτή η ιστορία έχει επηρεάσει την ομάδα σε κάποιο βαθμό αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Για τα σενάρια γύρω από πρόσωπο του και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα θέλω να παίξω έξω. Αυτή την στιγμή στο μυαλό μου προτεραιότητα έχει ο Παναθηναϊκός. Το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν περίμενε περισσότερα φέτος από το πρωτάθλημα: «Δεν περιμέναμε αυτή την διαφορά. Για εμάς το πρωτάθλημα τελείωσε στο Καραισκάκη με τον τρόπο που έγινε όλο αυτό. Σίγουρα ήταν κακή χρονιά για εμάς και πληρώσαμε λάθη που έγιναν στην αρχή του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη πορεία και φταίξαμε και εμείς. Να μάθουμε από τα λάθη και να μην ξαναγίνονται».