current views are: 4

25 Απριλίου 2014
Δημοσίευση16:26

Θρήνος στην ποδοσφαιρική Ευρώπη – Πέθανε ο Τίτο Βιλανόβα

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 45 ετών ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα.

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 45 ετών ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 45 ετών ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, έπειτα από μάχη δύο ετών με τον καρκίνο. Ο Βιλανόβα πολέμησε με σθένος, αλλά στο τέλος λύγισε.

Η κατάστασή του μετά τις απανωτές επεμβάσεις είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες με τα ρεπορτάζ να χαρακτηρίζουν πολύ δύσκολη την κατάστασή του. Εισήχθη χθες Πέμπτη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου χειρουργήθηκε, δυστυχώς όμως σήμερα πέθανε.

Το ιστορικό

Τον Νοέμβριο του 2011 ανιχνεύθηκε όγκος στην παρωτίδα, τον Δεκέμβρη του 2012 υπήρξε υποτροπή και στη συνέχεια ο Βιλανόβα αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νέα Υόρκη, ώστε να υποβληθεί στις αναγκαίες θεραπείες. Επέστρεψε στους πάγκους στις 2 Απριλίου του 2013, η κατάσταση της υγείας του, όμως, δεν ήταν καλή και στις 19 Ιουλίου αναγκάστηκε να παραιτηθεί…

Το «αντίο» του Μίτσελ

Ο Μίτσελ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να στείλουν συλληπητήρια για τον χαμό του Τίτο Βιλανόβα.

«Αντίο Τίτο. Ο άτιμος καρκίνος σε άφησε στην μέση πολλών πραγμάτων που θα μπορούσες να κάνεις. Ακόμα και έτσι όπως υπήρξες σπουδαίος και εξαιρετικός», έγραψε στο twitter του στα ισπανικά.

 

Μουρίνιο: «Θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Συγκλονισμένος από το θάνατο του Τίτο Βιλανόβα ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε πως είναι μία ημέρα παγκόσμιας θλίψης.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο site της Τσέλσι ο Πορτογάλος τόνισε:

«Ο θάνατος του Τίτο Βιλανόβα αποτελεί μία ημέρα παγκόσμιας θλίψης για το ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα και περισσότερο για την οικογένειά του και τους φίλους του. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί. Εκ μέρους της Τσέλσι θέλω να στείλω τα πιο θερμά μου συλληπητήρια σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή».

Συλληπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και η Τσέλσι και η Άστον Βίλα από την Αγγλία.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζόρντι Μπερτομέου, είπε για τον Βιλανόβα:

«Ο Τίτο είχε μια ανθρώπινη και αιώνια σχέση με τη Μπαρτσελόνα. Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Από μέρους του ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, επισήμανε:

«O θάνατός του Τίτο Βιλανόβα μας στεναχωρεί πολύ όλους. Το μυαλό μας είναι εκεί αυτήν την ώρα. Στον άνθρωπο αυτόν που χάθηκε και στην οικογένειά του».

 

 

 


σχετικα αρθρα