current views are: 1

26 Απριλίου 2014
Δημοσίευση14:29

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ σφραγίζουν τη χρονιά με την κούπα του Κυπέλλου

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Ολυμπιακό Στάδιο. Ώρα 8 το βράδυ (ΟΤΕ sport, 22:00 ΣΚΑΪ). 

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Ολυμπιακό Στάδιο. Ώρα 8 το βράδυ (ΟΤΕ sport, 22:00 ΣΚΑΪ). 

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Ολυμπιακό Στάδιο. Ώρα 8 το βράδυ (ΟΤΕ sport, 22:00 ΣΚΑΪ). Αντίπαλοι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, δύο από τις καλύτερες εφετινές ομάδες, όπως αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας. 

Οι Θεσσαλονικείς «κατεβαίνουν» με δύο ηχηρές απουσίες στην ενδεκάδα και ο Γιώργος Γεωργιάδης που κάθεται στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Χουμπ Στέφενς, θα στερηθεί δύο αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές του, εκτός «από τους τίτλους» όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Απόντες είναι ο Κώστας Κατσουράνης και ο Κλάους Αθανασιάδης. Ο… προπονητής, δηλαδή, εντός των τεσσάρων γραμμών και ο killer που βούλιαξε τον Ολυμπιακό στους δύο ημιτελικούς. 

Παρόλα αυτά, οι «ντόπες» από τον κόσμο της ομάδας δεν έλειψαν πριν η «ασπρόμαυρη» αποστολή αναχωρήσει από την Τούμπα, ούτε βεβαίως και το πριμ – μαμούθ που έταξε ο Ιβάν Σαββίδης για να επιστρέψει η ομάδα με το Κύπελλο στα χέρια. Για όσους δεν θυμούνται ή… δεν το πρόσεξαν, ο ιδιοκτήτης των δικέφαλου θα μοιράσει δύο εκατομμύρια ευρώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ποσό μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα και ειδικά στην εποχή της κρίσης.

Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά, έχουν πλήρες ρόστερ και παρουσιάζονται ετοιμοπόλεμοι για την κούπα. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, αλλά και τη θέλησή τους που όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου «είναι βασικό να έχει η ομάδα για να φτάσει στο στόχο». 

Ο «Ολλανδός» ποντάρει στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (σ.σ. έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον), στη δυναμική που έχει αποκτήσει, στη νοοτροπία νικητή που εμφανίζει στο γήπεδο και φυσικά στα δυνατά του χαρτιά: στον Μάρκους Μπεργκ, τον Ντάνιελ Πράνιτς, τον Νάνο, τον Ζέκα και τον ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό Σίλντενφελντ.

«Άρχοντας» ο Τάσος Κάκος

Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε από την ΕΠΟ για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό στο ΟΑΚΑ. Βοηθοί του Κερκυραίου διαιτητή θα είναι ο Μιχάλης Καρσιώτης και ο Δαμιανός Ευθυμιάδης, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης. Οι επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο Ανδρέας Παππάς, ενώ παρατηρητής είναι ο Αντώνιος Σίπκας.

Κακά τα ψέματα. Ο Έλληνας… Κολίνα είναι ο καλύτερος διαιτητής που σφυρίζει αυτή τη στιγμή στα ελληνικά γήπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει φορές που έχει προκαλέσει με τις αποφάσεις του. Ακόμα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού…

Μόνο το… ρεύμα από τα σύρματα λείπει

«Φυλακές» θα θυμίζουν οι κερκίδες του ΟΑΚΑ, αφού ο φόβος επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, είναι όχι μόνο υπαρκτός, αλλά μεγάλος. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουν επιστρατευτεί 4.000 αστυνομικοί που -ευχή όλων- θα φροντίσουν για την ομαλή διέλευση των οπαδών στο στάδιο και για την αμιγώς ποδοσφαιρική εικόνα που θα φτάσει στους δέκτες μας.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κάγκελα μπροστά από τα δύο πέταλα έως και τις θύρες των κόρνερ. Επιπλέον, υπάρχει συρματόπλεγμα στα κάγκελα της τελευταίας σειράς των θυρών αλλά και στα κάγκελα πάνω από την τάφρο! Παράλληλα, αναμένεται να κλείσουν οι πόρτες που χωρίζουν τις θύρες στις τάφρους, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμπλοκής, όπως είχε γίνει στον τελικό του 2010 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη!

Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ 45.000 οπαδοί των δύο ομάδων, με τις… υπόλοιπες 25-30.000 θέσεις να μένουν κενές για λόγους ασφαλείας. Εκτός αυτού, πρωτοφανής ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας για την κάθοδο των 350 πούλμαν στην Αθήνα, σχημάτισαν κομβόι 22 χιλιομέτρων στην εθνική οδό. Χαρακτηριστικό του φόβου για προεόρτια μεταξύ των οπαδών, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας των φίλων του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια!

Ο πρώτος τελικός ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό το 1955 με νικητές τους «πράσινους» 2-0. Το παιχνίδι διεξήχθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.  

Χ.Σ.


σχετικα αρθρα