Στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης των "πρασίνων", Θανάσης Γιαννακόπουλος, επιμένοντας παράλληλα...

...στη δήλωση που είχε κάνει σχετικά με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

"Ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί όλοι μας είχαν διαγράψει. Όχι μόνο αυτό, αλλά μας λοιδορούσαν κιόλας. Μιλούσαν για αποκαθήλωση του Παναθηναϊκού, πτώση της αυτοκρατορίας. Ενώ έπρεπε να σκεφτούν την τελευταία δεκαετία, όπου έχουμε κατακτήσει 12 πρωταθλήματα Ελλάδος και πέντε Ευρώπης. Τα αποτελέσματά μας το αποδεικνύουν. Εμείς τους διαψεύσαμε, βγήκαμε πρωταγωνιστές και συνεχίζουμε πιο δυνατοί» είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς."

"Να λάβετε υπόψη την πολιτική της οικογένειας μας. Έχουμε ξεχωρίσει τους ρόλους μας. Ο Ομπράντοβιτς είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έξω είμαστε εμείς. Έχουμε διαχωρίσει τους ρόλους και γι' αυτό εργαζόμαστε σαν οικογένεια. Είναι ένας γνώστης του αντικειμένου που έχει στα χέρια του. Αυτά είναι τα εχέγγυα και τα κίνητρα για να έχει επιτυχία. Τον τιμάμε, τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά του όπως πιστεύει. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει πως κάνει καλά τη δουλειά του».

Σχετικά με τη δήλωσή του για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού («είμαι αντι-ολυμπιακός και χαίρομαι που αποκλείστηκαν»), είπε ότι «είμαι άντρας, φοράω παντελόνια και ό,τι σκέφτομαι το λέω. Δεν κρύβομαι. Την έκανα την δήλωση και δεν την παίρνω πίσω. Αυτό είναι ένα φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα στον αθλητισμό. Χθες όλες οι εφημερίδες της Μαδρίτης έγραφαν για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα. Όπως συμβαίνει και στην Σερβία, μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν. Μεταξύ Σιένα και Ολυμπιακού, δεν χαιρόμουν με πρόκριση του Ολυμπιακού για ευνόητους λόγους. Με το χέρι στην καρδιά, θα χαίρονταν οι Ολυμπιακοί σε αποκλεισμό του Παναθηναϊκού;"

"Όταν υπάρχει αντιπαλότητα, υπάρχει και η χαρά και η λύπη. Αν αναλογιστεί το παρελθόν, μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Αν προκρίνονταν στο φάιναλ φορ και οι δύο ελληνικές ομάδες θα είχαμε καραβάνια φιλάθλων, αστυνομίες και παρατράγουδα. Εφόσον πάει μια ελληνική ομάδα, θα εκπροσωπήσει την πατρίδα μας και πιστεύω να φέρουμε το έκτο κύπελλο στην πατρίδα μας για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Όλο το χειμώνα μια εφημερίδα έλεγε αποκαθήλωση, πως πέφτει η αυτοκρατορία. Η αυτοκρατορία υπάρχει, ακολουθήσαμε το σωστό δρόμο και πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη να κερδίσουμε το έκτο αστέρι".

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στην πολυμετοχικότητα και τα δρώμενα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας: «Με το χέρι στην καρδιά, η πολυμετοχικότητα έβλαψε τον ΠΑΟ. Πήραν μετοχές δυναμικοί άνθρωποι σε οικονομικό επίπεδο και με ισχυρή γνώμη. Ο ένας δεν προσπαθούσε να βοηθήσει τον άλλο και όλοι μαζί την ομάδα. Ο καθένας έκανε του κεφαλιού του. Ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά, χωρίς υποδομή και προοπτικές για το μέλλον. Λυπάμαι που το λέω, αλλά θέλω ο Παναθηναϊκός να κερδίζει και στο πινγκ πονγκ."

"Δυστυχώς, η πολυμετοχικότητα έβλαψε την ομάδα, το είχα πει από την αρχή. Υπάρχει μεγάλη απόσταση στο οικονομικό κομμάτι, γιατί από τον Παναθηναϊκό λείπουν πολλά χρήματα. Η Ντελόιντ, που έκανε τον πρώτο έλεγχο, είχε πει πως τα επόμενα δύο χρόνια η ομάδα θα έχει άνοιγμα της τάξεως των 162 εκατομμυρίων ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Εμείς, η οικογένεια, δίνουμε συνέχεια χρήματα και βοηθάμε τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον, για να βοηθήσουμε να ξαναβρεί ο Παναθηναϊκός το δρόμο του. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και άλλους Παναθηναϊκούς. Αυτό είναι το μέλημα μας και γι΄ αυτό θα προχωρήσουμε".

Όσον αφορά στην πιθανότητα να αναλάβουν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τις τύχες της ομάδας, εμφανίστηκε αρνητικός. «Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω. Δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται. Δεν θέλω να δώσω ελπίδες, αλλά να πω στους φίλους της ομάδας πως σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσουμε. Εγώ σαν καλός Παναθηναϊκός δεν με νοιάζει να είμαι μπροστά ή πίσω. Είμαι εδώ για να βοηθάω την ομάδα στην δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται».