current views are: 1

24 Μαΐου 2014
Δημοσίευση18:02

Απίστευτη ανατροπή και τεράστια νίκη για τη Ρεάλ με 4-1 κόντρα στην Ατλέτικο

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τον πολυπόθητο 10ο ευρωπαϊκό της τίτλο, νικώντας 4-1 στην παράταση την Ατλέτικο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο «Εστάδιο Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Δημοσίευση 18:02’
αρθρο-newpost

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τον πολυπόθητο 10ο ευρωπαϊκό της τίτλο, νικώντας 4-1 στην παράταση την Ατλέτικο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο «Εστάδιο Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Ευρωπαϊκό τελικό όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, η Ρεάλ δεν γύρισε ποτέ. Για όλα, όμως, υπάρχει η πρώτη φορά! Οι Μερένγκες βρέθηκαν πολύ κοντά στην κόλαση, όμως τελικά με γκολ του Ράμος στις καθυστερήσεις και των Μπέιλ, Μαρσέλο και Ρονάλντο στην παράταση βρέθηκαν στον… 10ο ουρανό, με την ιστορία να γράφει ως τελικό σκορ το εντυπωσιακό 4-1! Οι παίκτες του Σιμεόνε τα έδωσαν όλα, όμως στο τέλος προδόθηκαν από τις δυνάμεις τους…

Το ξεκίνημα ήταν… στραβό για τους Ροχιλμπλάνκος, καθώς μόλις στο 9′ ο τραυματίας Ντιέγκο Κόστα έδωσε τη θέση του στον Αντριάν. Το παιχνίδι ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε. Πάθος, δύναμη, κλείσιμο χώρων και λίγες φάσεις. Η εμφάνιση των Φιλίπε Λουίς και Γκάμπι ήταν συγκλονιστική για την Ατλέτικο, της οποίας η αμυντική λειτουργία ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτική. Οι παίκτες του Αντσελοτι είχαν – όπως αναμενόταν – την κατοχή, όμως δυσκολεύτηκαν στην τελική πάσα, ενώ το ρίσκο με τον Κεντίρα δεν έπιασε.

Οι πρώτες ευκαιρίες χάθηκαν για την Ρεάλ, όταν στο 28′ ο Ρονάλντο με φάουλ έστειλε την μπάλα πάνω στον Κουρτουά και στο 32′ ο Μπέιλ έχασε – την πρώτη του – κλασική ευκαιρία. Μετά από λάθος του Τιάγκο στη μεσαία γραμμή, ο Ουαλός έκλεψε, έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν τελείωσε καλά τη φάση και υπό την πίεση του Πορτογάλου και του Μιράντα έστειλε την μπάλα άουτ! Με τις ομάδες να μην βρίσκουν ρυθμό κάποια στιγμή τα νεύρα ξέφυγαν, όμως οι παίκτες του Σιμεόνε κατάφεραν να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και να φτάσουν στο γκολ στο 36′. Ο Χουανφράν έκανε το γέμισμα στην περιοχή με κεφαλιά, ο Κασίγιας τη λάθος έξοδο και ο Γκοδίν με ωραία κεφαλιά προς τα πίσω το 0-1!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ είχε μόλις δύο (τις παραπάνω) τελικές στο πρώτο μέρος, ενώ Ρονάλντο και Μπενζεμά δεν είχαν ούτε μία επαφή με την μπάλα στην περιοχή! Ο Αντριάν έχασε την τελευταία ευκαιρία, όταν στο 41′ η κεφαλιά του πέρασε άουτ και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η ομάδα που είχε σκοράρει πρώτη, είχε κερδίσει τους 30 από τους 36 τελευταίους τελικούς, ενώ η βασίλισσα δεν είχε γυρίσει ποτέ ευρωπαϊκό τελικό, όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Οι οιωνοί μπορεί να μην ήταν καλοί, όμως όλα γύρισαν τούμπα στο τέλος.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν καλύτερος και οι φάσεις περισσότερες. Στο 54′ ο Ρονάλντο απείλησε ξανά με φάουλ (βρήκε και στο τείχος), με τον Κουρτουά να βγάζει, ενώ από το δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ που ακολούθησε, η κεφαλιά του Πορτογάλου πέρασε άουτ. Στο 57′ το σουτ του Αντριάν βρήκε και στον Κεντίρα, πριν καταλήξει σε κόρνερ, ενώ στο 62′ μετά την σέντρα του Ράμος, που βρέθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ (!), ο Ρονάλντο δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Μπενζεμά με προβολή από κοντά δεν βρήκε την μπάλα. Οι αλλαγές του Αντεσλότι βοήθησαν πολύ την Ρεάλ επιθετικά, ακολούθησε το σουτ του Ίσκο από το ύψος της περιοχής, που πέρασε άουτ στο 67′.

Ο Μπέιλ έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες (73′, 77′) και έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να αρχίσουν οι Μερένγκες να πιέζουν ασφυκτικά και να λυτρωθούν στις καθυστερήσεις. Στο 90+3′ μετά από κόρνερ του Μόντριτς, ο Ράμος με κεφαλιά έκανε το 1-1! Ήταν το 3ο γκολ στις καθυστερήσεις μετά από τα 2 της Γιουνάιτεντ το 1999 και για την Ατλέτικο ξύπνησαν οι μνήμες πριν από 40 χρόνια… Όταν στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Σβάρτσενμπεκ είχε ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 για την Μπάγερν, που στον επαναληπτικό θριάμβευσε με 4-0. Κατά κάποιον τρόπο η ιστορία επαναλήφθηκε…

Τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά για τους παίκτες του Σιμεόνε, που τα είχαν δώσει όλα και ήταν εμφανώς κουρασμένοι. Το πρώτο μέρος της παράτασης πέρασε με την Ρεάλ να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, όμως την κλασική ευκαιρία να λείπει. Οι παίκτες του Αντσελότι κατάφεραν τελικά να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Ροχιμπλάνκος στο δεύτερο μέρος. Στο 110′ ο Ντι Μαρία έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, είδε τον Κουρτουά να κάνει εκπληκτική απόκρουση, όμως ο Μπέιλ με κεφαλιά έκανε το 2-1!

Κάπου εκεί ήταν εμφανές ότι τα πάντα έχουν τελειώσει… Και ο Μαρσέλο φρόντισε να το επιβεβαιώσει κάποια λεπτά αργότερα και ενώ ενδιάμεσα στο 114′ μετά από νέα λάθος έξοδο του Κασίγιας ο Τιάγκο δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση. Στο 118′, λοιπόν, ο Βραζιλιάνος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και έκανε το 3-1, πριν ο Ρονάλντο κερδίσει – πολύ αυστηρό – πέναλτι από τον Γκάμπι και ευστοχήσει για το τελικό 4-1!


σχετικα αρθρα