Ανοίγει αύριο στο Βερολίνο η «αυλαία» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής. Οι Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου, Λίνα Μητράκου, Ελισάβετ Τσάκου θα αγωνιστούν και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης και Χρήστος Λυμπανοβνός θα αγωνιστούν την Πέμπτη.

«Στη δοκό η Μιλλούση έχει κάθε λόγο να στοχεύει στην πρόκριση, την οποία εκτιμούμε ότι μπορεί να πάρει εφόσον κάνει μία "καθαρή" εκτέλεση. Σημαντικές πιθανότητες έχει όμως και η Μπισμπίκου. Μπορεί να μην είναι ακόμα απόλυτα έτοιμη, αλλά έχει ένα δυνατό πρόγραμμα και διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα ώστε να τα καταφέρει. Επιπλέον, εφόσον τα κορίτσια κάνουν έναν καλό αγώνα, χωρίς πτώσεις, θα είναι υποψήφιες για πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αναστασία Δόντη.

Στο 4ο ατομικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διοργάνωσης (δεν υπάρχει ομαδικό), έχουν δηλώσει συμμετοχή 281 αθλητές και αθλήτριες (172 άνδρες από 39 χώρες και 109 γυναίκες από 34 χώρες).

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) έχει ως εξής: