Η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε σήμερα το πρόγραμμα του φετινού φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη το διάστημα 6-8 Μαϊου, αφού έκανε δεκτό το αίτημα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για αλλαγή της ώρας, σε περίπτωση πρόκρισης της στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Μακάμπι είχε αποστείλει έγγραφο στην Ευρωλίγκα, μέσω του οποίου ξεκαθάριζε -μεταξύ άλλων- την αδυναμία συμμετοχής της σε περίπτωση πρόκρισης της στον τελικό, καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με το "Yom Hazikaron" (την ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών), μία ημέρα που ο νόμος στο Ισραήλ δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα μετά τις 8 το βράδυ.

Έτσι, μετά τη σημερινή ανακοίνωση, το τζάμπολ του τελικού θα δοθεί στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 14:30 θα διεξαχθεί ο «μικρός τελικός».

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται πρώτος (χρονικά) στη «μάχη» του φάιναλ φορ, καθώς στον Α' ημιτελικό θα αντιμετωπίσει στις 6 Μαϊου (στις 19:00 ώρα Ελλάδας) τη Σιένα, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει στις 22:00 το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια.

Το πρόγραμμα του Final Four:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ, 6/5

Παναθηναϊκός-Σιένα (Ιταλία)                     19:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Νικητής Ρεάλ-Βαλένθια 22:00

«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ», 8/5, 14:30

ΤΕΛΙΚΟΣ, 8/5, 17:30