current views are: 1

19 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση11:40

Αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της Εθνικής κόντρα στην Ιαπωνία

Ή τώρα ή ποτέ. Η Εθνική Ελλάδας κόντρα στους γρήγορους Ιάπωνες για τη νίκη που θα την κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης των «16» καλύτερων ομάδων του Μουντιάλ.

Δημοσίευση 11:40’
αρθρο-newpost

Ή τώρα ή ποτέ. Η Εθνική Ελλάδας κόντρα στους γρήγορους Ιάπωνες για τη νίκη που θα την κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης των «16» καλύτερων ομάδων του Μουντιάλ.

Γράφει ο Christiano 

Ή τώρα ή ποτέ. Η Εθνική Ελλάδας κόντρα στους γρήγορους Ιάπωνες για τη νίκη που θα την κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης των «16» καλύτερων ομάδων του Μουντιάλ. Το ματς προσφέρεται για… ξενύχτηδες, αφού με τη μεγάλη διαφορά ώρας που έχουμε με τη μακρινή Βραζιλία, η σέντρα γίνεται στη 1 το ξεμέρωμα, στο Νατάλ, το «τελειότερο γήπεδο της νοτίου Αμερικής», όπως έχει χαρακτηριστεί. 

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες, η εθνικής μας όμως μετράει και ένα δυσάρεστο γεγονός που καταγράφηκε στην προπόνηση της Τετάρτης, λίγο πριν από την απογείωση. Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Τζαβέλλας λογόφεραν έντονα και -σύμφωνα με τους Έλληνες απεσταλμένους- εάν δεν έμπαιναν στη μέση ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Παναγιώτη Κονέ, το επεισόδιο θα έπαιρνε διαστάσεις. 

Δεν ξέρουμε αν ο καβγάς βγει σε καλό, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Αυτό που φαίνεται όμως, είναι τα τεντωμένα νεύρα στις τάξεις της Εθνικής και αυτή η ατμόσφαιρα, όπως λένε προπονητές, ποδοσφαιριστές και εκ των έσω άνθρωποι, αποφέρει θετικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις. Μένει να δούμε τι θα γίνει «απόψε» λοιπόν κι αν η ένταση παίξει τελικά το ρόλο της. Άπαντες, ευχόμαστε να έχει ήδη ξεπεραστεί τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και οι παίκτες του Σάντος να αντιμετωπίσουν τους επικίνδυνους αντιπάλους τους συγκεντρωμένοι και απερίσπαστοι για τον (δύσκολο) στόχο τους. 

Όπου… στόχος, όπως προαναφέρθηκε, είναι η νίκη. Νίκη που θα έρθει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία. Ο Φερνάντο Σάντος έχει ανακατέψει την τράπουλα στις προπονήσεις και μόνο εκείνος γνωρίζει τις προθέσεις του. Η λογική λέει, πάντως, ότι η ομάδα θα παίξει κόντρα στους Ασιάτες με τουλάχιστον δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα και πιο πιθανοί για “είσοδο” στην αρχική ενδεκάδα είναι οι Κώστας Μήτρογλου και Γιάννης Φετφατζίδης.

Η… αεροπορία 

Η επιχείρηση έχει ονομαστεί «μπλε καμικάζι», δεδομένης της παραδοσιακής ταχύτητας των Γιαπωνέζων, οι οποίοι αποτελούν ένα συγκροτημένο σύνολο που δεν έπεσε αμαχητί στην αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για μια ομάδα σύγχρονη, όχι ιδαίτερα τεχνική, αλλά με προσήλωση στην τακτική και πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ιταλού προπονητή, Αλμπέρτο Τζακερόνι. 

Το… καλό είναι ότι οι Ιάπωνες δεν δείχνουν, μέσα από τις δηλώσεις τους, να μας υπολογίζουν ιδιαίτερα. Ο Χόντα είπε «δεν θα σεβαστούμε την Ελλάδα», ενώ ο Γιοσίντα τόνισε πως «είναι απελπισμένοι οι Έλληνες». Το κλίμα… ευφορίας και συγκρατημένης -ίσως και αδικαιολόγητης- υπεροψίας των αντιπάλων μας θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πορτογάλος τεχνικός του ελληνικού συγκροτήματος. Επιπλέον, ο Σάντος έστειλε τους ανθρώπους του να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ιάπωνες. Ο Ρικάρντο Σάντος και ο Αντώνης Μήνου κατασκόπευσαν την ομάδα του Τζακερόνι και την έδωσαν στο… πιάτο του 59χρονου κόουτς. Ποιο είναι το σημείο κλειδί και τι μεταφέρθηκε στον κ. Σάντος; Ότι ο αντίπαλος της Εθνικής θέλει πολύ προσοχή, αλλά έχει μια Αχίλλειο πτέρνα. Αυτή δεν είναι άλλη από το ύψος. Γι’ αυτό, μην απορήσετε αν δείτε -όσοι αντέξετε- την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να παίζει σε πολλές περιπτώσεις με το σύστημα… της αεροπορίας. 

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής για κανέναν από τους δύο μονομάχους. Οπότε, κοντός ψαλμός αλληλούια. Οι ευχές μας είναι με την Εθνική για τη νίκη που θα της επιτρέψει να ελπίζει. 

Ο διαιτητής 

«Άρχοντας» του αγώνα είναι ο Τζόελ Αγκιλάρ, για δεύτερη φορά σε αυτό το Μουντιάλ. O 38χρονος διαιτητής από το Ελ Σαλβαδόρ είναι από το 2007 διεθνής, ενώ είχε επιλεγεί και για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 ως τέταρτος, αλλά δεν συμμετείχε σε κάποιο ματς. Το πρώτο παιχνίδι που διαιτήτευσε, ήταν αυτό μεταξύ της Αργεντινής και της Βοσνίας, στο Μαρακανά. 

Το γήπεδο – Estadio das Dunas – Natal 

Είπαμε παραπάνω ότι έχει χαρακτηριστεί «το τελειότερο της νοτίου Αμερικής». Κτίστηκε το 1972 και η ανακατασκευή του διήρκεσε τρία χρόνια. Το κόστος έφτασε τα 400 εκ. δολάρια. Η χωρητικότητά του είναι 45.000 θέσεις και η ιδιαιτερότητά του είναι ότι μοιάζει με… αμμόλοφους!


σχετικα αρθρα