current views are: 2

25 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:26

Παγκόσμια υπόκλιση για το ελληνικό έπος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (φωτό)

Παγκόσμια επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας, παγκόσμια αποθέωση και αναγνώριση.

Δημοσίευση 12:26’
αρθρο-newpost

Παγκόσμια επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας, παγκόσμια αποθέωση και αναγνώριση.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Παγκόσμια επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας, παγκόσμια αποθέωση και αναγνώριση.

Όλος ο πλανήτης μιλάει για το ελληνικό έπος, μετά την πρόκριση-θρίλερ στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, την ώρα που Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία έχουν… μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής με σκυμμένο το κεφάλι.

Ο διεθνής αλλά ο ελληνικός Τύπος αποθεώνουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, που γνώρισαν την αμφισβήτηση, πριν αποδείξουν ξανά ότι κράταγαν το καλύτερο για το τέλος (της πρώτης φάσης) χαρίζοντάς μας εικόνες χαράς. Φυσικά, παρελθόν αποτελούν οι «μουρμούρες» εντός Ελλάδος που έβλεπαν πρόωρη επιστροφή.

Αίσθηση προκάλεσε και η υποδοχή της ελληνικής αποστολής στο Αρακαζού, με αψίδα νερού να περιμένει το αεροπλάνο της Εθνικής Ομάδας. Στο πούλμαν, πάντως, στήθηκε ξέφρενο γλέντι με τους παίκτες να τραγουδούν «Στη Βραζιλία ήρθα…».

Ακόμα και σημερα, πάντως, υπάρχει συζήτηση για το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γιώργος Σαμαράς, με άλλη οπτική γωνία να δειχνει καθαρή παράβαση του ιβοριανού αμυντικού. Το γκολ του πάντως, κυκλοφόρησε σε όλες τις γλώσσες.

Φυσικά, δεν λείπει και το χιούμορ, με γκρουπ στο Facebook να δημιουργείται… κατά της συμμετοχής του Κώστα Κατσουράνη στον επόμενο αγώνα!

Οι παίκτες της Εθνικής δέχτηκαν «βροχή» συγχαρητηρίων από την πολιτική ηγεσία της χώρας. «Θερμότατα συγχαρητήρια» απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «για μια ακόμα φορά έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι «η Εθνική Ελλάδος κατάφερε πάλι να μας ενώσει» με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι «η Εθνική πρόσφερε ένα χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες».

Ας ελπίσουμε ότι το βράδυ της Κυριακής, απέναντι στην Κόστα Ρίκα (23:00) θα ζήσουμε σε όλη την Ελλάδα στιγμές όπως χθες, που όλοι βγήκαν στους δρόμους και χαμογέλασαν….


σχετικα αρθρα