current views are: 6

30 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση04:49

Σάντος: «Ήθελα να πάω στο Σαλβαδόρ»

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την μεγάλη του επιθυμία να περάσει η Εθνική στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία όμως δεν έγινε πραγματικότητα.

Δημοσίευση 04:49’
αρθρο-newpost

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την μεγάλη του επιθυμία να περάσει η Εθνική στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία όμως δεν έγινε πραγματικότητα.

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την μεγάλη του επιθυμία να περάσει η Εθνική στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία όμως δεν έγινε πραγματικότητα. 

Για το πώς αναλύει τον αγώνα: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για έλλειψη τύχης. Η Κόστα Ρίκα πήρε το παιχνίδι. Δεν περιμέναμε αυτό. Η νίκη θα πήγαινε σε μία από τις δύο. Συγχαρητήρια στην Κόστα Ρίκα. Στεναχωριόμαστε γιατί θέλαμε να κάνουμε χαρούμενο τον ελληνικό λαό. Δεν το καταφέραμε όμως. Στο παιχνίδι η Κόστα Ρίκα, έλεγχε το παιχνίδι όμως, μετά τα πράγματα άλλαξαν. Δεν δεχτήκαμε κίνδυνο, αλλά μετά από το 50’ αναπτυχθήκαμε καλύτερα και η Κόστα Ρίκα έπαιζε με αντεπιθέσεις.

Στο πρώτο μέρος είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο Νάβας ήταν φανταστικός. Στο δεύτερο μέρος, θέλαμε να πιέσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό κάναμε, αλλά δεχτήκαμε ένα παράξενο γκολ. Όπως και να έχει γκολ ήταν. Μετά προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την αποβολή και έτσι είχαν λιγότερες δυνατότητες για αντεπίθεση. Εμείς, πιέσαμε και δίκαια φτάσαμε στην ισοφάριση. Το ίδιο κάναμε και στην παράταση αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ξεκινήσαμε αγχωμένα, αλλά είχαμε περισσότερο χρόνο.

Για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χρειαζόμασταν καλύτερες πάσες. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλά δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ακόμα γκολ. Είχαμε μία τελευταία ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά ο Νάβας ήταν φανταστικός.

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Στην παράταση έπρεπε να ήμασταν περισσότερο ήρεμοι. Η Κόστα Ρίκα ήταν ψυχραιμότερη και πήρε τη νίκη».

Για τον Νάβας: «Σχετικά με τον Νάβας, είπα ήδη πως ήταν ο πρωταγωνιστής. Έσωσε, τρία ή τέσσερα σίγουρα τέρματα. Δύο ήταν εντυπωσιακές επεμβάσεις και του αξίζουν συγχαρητήρια. Χωρίς αυτόν θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα».

Για την αποβολή του: «Αφού τελείωσε ο αγώνας, εμείς βγήκαμε στο γρασίδι για να δώσουμε νερό στους παίκτες και ο διαιτητής είπε πως δεν μπορούμε να μπούμε. Είπε να βγάλουμε έξω τους αναπληρωματικούς. Η Κόστα Ρίκα ήταν όλοι στον αγωνιστικό χώρο. Ένιωσα αδικημένος και το είπα. Το ίδιο έγινε όταν τελείωσε και η παράταση. Όλη η Κόστα Ρίκα στο γήπεδο και δεν με άφησε να μπω. Του είπα κάτι, μου είπε να μην του μιλάω έτσι και έτσι μου είπε να αποχωρήσω».

Αν θα μπορούσε να γίνει κάτι από την πλευρά του και δεν έγινε: «Δεν ξέρω. Πάντα αναρωτιέται μετά. Πιστεύω η Κόστα Ρίκα έπαιξε καλά, είχαν σωστές λύσεις και δύο επιθετικούς κοντά μας. Εμείς κάναμε ευκαιρίες. Δεν θέλαμε να αξιοποιήσει τις αντεπιθέσεις της και το κάναμε. Μετά δεχτήκαμε ένα γκολ και αυτό άλλαξε τα σχέδια. Δεν μπορούμε να παίξουμε με πέντε επιθετικούς. Έβαλα Γκέκα και Μήτρογλου για  να έχουμε λύσεις μπροστά. Έχουμε έμπειρους παίκτες. Έχουμε τον Κατσουράνη τον Καραγκούνη. Οδήγησαν την ομάδα. Από εκεί και πέρα, πήγαμε στην ισοπαλία».  

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μόλις σκόραρε η Κόστα Ρίκα το τελευταίο πέναλτι: «Λυπήθηκα. Εκείνες τις στιγμές από το μυαλό σου δεν περνάνε άλλα πράγματα. Ήθελα να παώ στο Σαλβαδόρ. Είναι μεγάλη η λύπη».

Από πού έβλεπε τα πέναλτι: «Υπήρχαν οθόνες στο εσωτερικό του γηπέδου».

Πού μπορεί να φτάσει η Κόστα Ρίκα: «Μας εξέπληξε η Κόστα Ρίκα. Ο κόσμος τη ξέρει πλέον. Δεν νομίζω πως μπορεί να πάει παραπέρα. Έχει σπουδαία ομάδα, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάποια στιγμή κουράζεσαι. Βαραίνουν τα πόδια και σίγουρα της αξίζουν συγχαρητήρια».


σχετικα αρθρα