current views are: 3

30 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση09:33

Επιστρέφουν ως γνήσιοι ήρωες οι έλληνες διεθνείς (Βίντεο)

Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρήκε όλους τους Έλληνες έτσι όπως έχουν μάθει να ζουν: με ψηλά το κεφάλι. 

 

Δημοσίευση 09:33’
αρθρο-newpost

Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρήκε όλους τους Έλληνες έτσι όπως έχουν μάθει να ζουν: με ψηλά το κεφάλι. 

 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρήκε όλους τους Έλληνες έτσι όπως έχουν μάθει να ζουν: με ψηλά το κεφάλι. 
 
Έπειτα από μια εμφάνιση αντάξια της διοργάνωσης στην οποία συμμετείχαν οι Έλληνες διεθνείς αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση στη διαδικασία των πέναλτι. 
 
Κατάφεραν όμως και έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους καθώς πραγματοποίησαν μια σπουδαία εμφάνιση. 
 
Έπαιξαν γενναία, κοίταξαν από το πρώτο λεπτό στα μάτια τον αντίπαλο ενώ  μπήκαν στο γήπεδο έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Δέχτηκαν ένα τσάμπα γκολ μέχρι τέλους όμως πάλεψαν και ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. 
 
 
Στη ρουλέτα των πέναλτι η Εθνική μας στάθηκε άτυχη καθώς το πέναλτι του Γκέκα έπιασε ο τερματοφύλακας της Κοστα Ρίκα. 
 
 
Ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του…
 
 
Ο Νάβας δε αποκάλυψε το μυστικό του για το πώς έπιασε το πέναλτι. «Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι. Ευτυχώς δεν άλλαξε τον τρόπο που τα χτυπάει. Ήμουν σίγουρος ότι αν πηγαίναμε στα πέναλτι, θα περνούσαμε», δήλωσε. 
 
Μετά τη λήξη του αγώνα τα συναισθήματα στα αποδυτήρια ήταν ανάμικτα: πίκρα αλλά και ικανοποίηση. 
 
 
«Δεν μου αρέσει να μιλάω για έλλειψη τύχης. Η Κόστα Ρίκα πήρε το παιχνίδι. Δεν περιμέναμε αυτό. Η νίκη θα πήγαινε σε μία από τις δύο. Συγχαρητήρια στην Κόστα Ρίκα. Στεναχωριόμαστε γιατί θέλαμε να κάνουμε χαρούμενο τον ελληνικό λαό. Δεν το καταφέραμε όμως. Στο παιχνίδι η Κόστα Ρίκα, έλεγχε το παιχνίδι όμως, μετά τα πράγματα άλλαξαν. Δεν δεχτήκαμε κίνδυνο, αλλά μετά από το 50’ αναπτυχθήκαμε καλύτερα και η Κόστα Ρίκα έπαιζε με αντεπιθέσεις.
 
Στο πρώτο μέρος είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο Νάβας ήταν φανταστικός. Στο δεύτερο μέρος, θέλαμε να πιέσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό κάναμε, αλλά δεχτήκαμε ένα παράξενο γκολ. Όπως και να έχει γκολ ήταν. Μετά προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την αποβολή και έτσι είχαν λιγότερες δυνατότητες για αντεπίθεση. Εμείς, πιέσαμε και δίκαια φτάσαμε στην ισοφάριση. Το ίδιο κάναμε και στην παράταση αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ξεκινήσαμε αγχωμένα, αλλά είχαμε περισσότερο χρόνο.
 
Για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χρειαζόμασταν καλύτερες πάσες. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλά δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ακόμα γκολ. Είχαμε μία τελευταία ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά ο Νάβας ήταν φανταστικός.
 
Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Στην παράταση έπρεπε να ήμασταν περισσότερο ήρεμοι. Η Κόστα Ρίκα ήταν ψυχραιμότερη και πήρε τη νίκη».  
 

Οι λυγμοί του Γκέκα και το αντίο του Καραγκούνη

 
Κι αν κάποιοι ψέλλισαν κάτι για την επιλογή του Γκέκα για την εκτέλεση του πέναλτι τα στατιστικά τον δικαιώνουν απόλυτα. 
 
Σύμφωνα με το gazzetta.gr στην καριέρα του o Φάνης Γκέκας είχε ευστοχήσει στις 20 από τις 23 φορές που είχε αναλάβει την εσχάτη των ποινών.
 
Κάτι που σημαίνει οτι είχε ποσοστό 86,9%. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα έχοντας 9/12, έχει 11/11.
 
Δηλαδή έχει ευστοχήσει σε όσα πέναλτι έχει εκτελέσει από το τις 5/3/2006 και συγκεκριμένα από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (1-0).
 
Ο αγώνας αυτός πέρα από την πίκρα για τον αποκλεισμό κρύβει κι άλλα δυσάρεστα συναισθήματα καθώς η ποδοσφαιρική Ελλάδα αποχαιρετά δύο σύμβολα της Εθνικής μας ομάδας. Τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος αφήνει την ομάδα έπειτα από 15 χρόνια και 139 εμφανίσεις και τον Πορτογάλο τεχνικό Φερνάντο Σάντος. 
 
Ο Καραγκούνης μάλιστα παρά την ηλικία του και την κριτική που κατά καιρούς έχει δεχθεί,  έσπασε τα κοντέρ το βράδυ της Κυριακής καθώς ήταν ο πρώτος σε τρεξίματα για την εθνική μας ομάδα με 13,6 χλμ.Ήταν, μάλιστα, ο τρίτος του γηπέδου. Κι αυτό επειδή δυο Κοσταρικανοί κάνανε από 14,4 χλμ. (Μπόργκες) και 14 χλμ. (Ρουϊζ).
 
 

σχετικα αρθρα