Γεννημένος Αυστραλός από πατέρα Έλληνα και μητέρα Μαλαισιανή ο 19χρονος Νικ Κύργιος κατάφερε να «μαγέψει» τους φίλους του τένις παίζοντας ακόμα και... μπάσκετ με τη ρακέτα του.

Με θάρρος και θράσσος ο νεαρός τενίστας αντιμετώπισε τον «άτρωτο» Ναδάλ και τον «πέταξε έξω» από το Γουίμπλεντον, πετυχαίνοντας ακόμη και πόντο... κάτω από τα πόδια.

Πρόκειται για έναν πανήψυλο νεαρό (1,93), το τελευταίο παιδί μιας τρίτεκνης οικογένειας: ο μεγαλύτερος αδελφός του, Χρήστος, είναι δικηγόρος και η αδελφή του, η Χαλιμά, είναι ηθοποιός.

Ο Κύργιος μέχρι τα οκτώ φοίτησε στο Κολέγιο Ράντφορντ. Στην ηλικία των 12 ετών μεταποίδησε στο Κολέγιο Νταραμαλάν της Καμπέρας. Εκεί ασχολήθηκε με το μπάσκετ, άφησε όμως μια διαφαινόμενη λαμπρή καριέρα στο παρκέ για να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, το τένις. 

Με πλήρη υποτροφία από το αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ, συνέχισε τις σπουδές και τις προπονήσεις του, φτάνονας σήμερα στο Γουίμπλεντον να σκαρφαλώνει από τη θέση Νο 144 της γενικής κατάταξης - από εκεί ξεκίνησε το τουρνουά - στην 100η θέση και να «καρφώνει» το Ναδάλ δείχνοντάς του την έξοδο από τη διοργάνωση.