current views are: 3

13 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:49

Στην κορυφή του κόσμου η Γερμανία – «Λύγισε» στην παράταση την Αργεντινή με 1-0 (Βίντεο)

Η Γερμανία είναι στην κορυφή του κόσμου.

Δημοσίευση 17:49’
αρθρο-newpost

Η Γερμανία είναι στην κορυφή του κόσμου.

Η Γερμανία είναι στην κορυφή του κόσμου και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το Μουντιάλ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι στην παράταση, με το εξαιρετικό γκολ του Μάριο Γκέτσε στο 113ο λεπτό να στέλνει τους Γερμανούς στον έβδομο ουρανό. Ο άσος της Μπάγερν ανακηρύχθηκε και σε πολυτιμότερο παίκτη του τελικού.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας, που κατέκτησε η βορειοευρωπαϊκή ομάδα είναι το τέταρτο της ιστορίας της (1954, 1974, 1990 τα προηγούμενα).

Ο αγώνας

Οι δύο φιναλίστ είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, η Αργεντινή με το τετ-α-τετ του Ιγκουαΐν (21`) και η Γερμανία με το δοκάρι του Χέβεντες στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 30ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ιγκουαΐν ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε. Στο 82΄ ο Κρόος από το ύψος της μεγάλης περιοχής αστόχησε, στην καλύτερη ευκαιρία των Γερμανών στο β΄ μέρος ενώ η Γερμανία στο 91΄ «άγγιξε» το γκολ με το σουτ του Σίρλε από το ύψος της μικρής περιοχής που βρήκε σε ετοιμότητα το Ρομέρο.

Η απάντηση της Αργεντινής ήρθε στο 97΄ με τον Παλάσιο να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κι ενώ όλα έδειχναν πέναλτι, από σέντρα του Σίρλε ο Γκέτσε, με άψογο κοντρόλ και σουτ από πλάγια θέση έκρινε τον τελικό επτά λεπτά πριν αυτός λήξει.

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Έντσο Πέρεζ (Γκάγκο 86′), Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (Αγουέρο 45′), Ιγκουαΐν (Παλάσιο 77′), Μέσι.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Kράμερ (Σίρλε 30΄), Μίλερ, Κρόος, Εζίλ (Μέρτεζάκερ 119′), Κλόζε (Γκέτσε 87′).

Δείτε το γκολ του Γκέτσε

Στατιστικά

Γερμανία        1-0 (παρ.)     Αργεντινή 
      10            ΤΕΛΙΚΕΣ           10
       7           ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ           2
      20           ΦΑΟΥΛ ΚΑΤΑ         16
       5             ΚΟΡΝΕΡ            3
      60%         ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ    40% 
 
  Μαρακανά – Θεατές: 74.738

 


σχετικα αρθρα