current views are: 2

14 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:10

Οι Γερμανοί… ξανάρθαν στο Μουντιάλ – «Μεθύσι» και έξαλλοι πανηγυρισμοί στη χώρα (φωτό)

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, σκορπίζοντας χαρά στη χώρα.

Δημοσίευση 04:10’
αρθρο-newpost

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, σκορπίζοντας χαρά στη χώρα.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό διάρκειας 120 λεπτών, κόντρα στην Αργεντινή κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, μιας διοργάνωσης που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Το «χρυσό» γκολ του Μάριο Γκέτσε επτά λεπτά πριν λήξει η παράταση, στο 113′, ήταν αρκετό να δώσει στη «Nationalmannschaft» το τέταρτό της Μουντιάλ και να αποτελέσει την πρώτη ομάδα της Ευρώπης που κατακτά το τρόπαιο σε λατινοαμερικάνικο έδαφος.

Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι έδειχνε ότι δεν μπορούσε να απειλήσει τη Γερμανία, όσο η ώρα περνούσε, με τα πέναλτι να μοιάζουν ως… λύτρωση. Οι δύο αλλαγές του Γιόακιμ Λεβ, όμως, ο Σίρλε και ο Γκέτσε έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» προς απογοήτευση των Αργεντινών.

Το κοντράστ των συναισθημάτων

Οι νικητές, Γερμανοί πανηγύρισαν έξαλλα το κατόρθωμά τους. Ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ δήλωσε μετά τον αγώνα: «Θα έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες. Κάποια στιγμή τα πανηγύρια θα σταματήσουν, αλλά πάντοτε θα έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη νίκη και θα χαμογελάμε. Τα καταφέραμε και είναι απίστευτο. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και σαφώς θα πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδιά που δεν ήρθαν εδώ μαζί μας. Είναι κι αυτοί παγκόσμιοι πρωταθλητές τώρα».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η απογοήτευση κυριάρχησε με τον προπονητή Αλεχάντρο Σαμπέγια να τονίζει: «Νιώθω μεγάλη λύπη που δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο του Μουντιάλ, αλλά και υπερηφάνια για την ομάδα μου και τον τρόπο που έπαιξε. Συγχαίρω όλους τους ποδοσφαιριστές. Αποτελούν τιμή για το έθνος για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και για τον τρόπο που αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Από την πλευρά του, ο Χαβιέ Μασεράνο μίλησε για μεγάλο πόνο. «Ο πόνος είναι μεγάλος. Θέλαμε να πάρουμε το Κύπελλο και να το πάμε πίσω στην Αργεντινή γι΄ άλλη μια φορά. Είμαστε στεναχωρημένοι. Τα δώσαμε όλα και ζητάμε συγνώμη από τους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ, αλλά και αυτούς που έμειναν στην πατρίδα. Η στεναχώρια θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή, διότι αυτή ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία» τόνισε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Οι πρώτοι του Μουντιάλ

Όσο για τους κορυφαίους της διοργάνωσης; Ο Λιονέλ Μέσι ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ, ο Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκες πρώτος σκόρερ με 6 γκολ.

Καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο επιβλητικός Γερμανός, Μάνουελ Νόιερ, το χρυσό παπούτσι για τις ασίστ του πήρε ο επίσης Γερμανός, Τόμας Μίλερ, ενώ καλύτερος νέος παίκτης ανακηρύχθηκε ο Γάλλος Πολ Πογκμπά.

Η χαρά της Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, γνωστή για την αγάπη της προς το ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα, φορώντας ένα κόκκινο ταγέρ παρακολούθησε από τις εξέδρες, μαζί με τον πρόεδρο Γιόακιμ Γκάουκ και λίγο πιο δίπλα τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον αγώνα και στη συνέχεια συνεχάρη πριν από την απονομή ολόκληρη την ομάδα.

Με το σφύριγμα της λήξης, όπως είναι φυσικό, ξέσπασαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Γερμανία

Ήταν εξάλλου το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που κατακτά η χώρα από αυτό του 1990 στην Ιταλία, πάλι με αντίπαλο την Αργεντινή.

Πανηγυρισμοί στο Βερολίνο

Πανηγυρισμοί στη Στουγκάρδη

 


σχετικα αρθρα