Ένα όνειρο ετών πήρε σάρκα και οστά την Δευτέρα, καθώς η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της κανονική προπόνηση στο νέο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Επέστρεψε ο Σκόκο, τραυματίες οι Ντιόπ, Τζιμπούρ, στην Εθνική Ελπίδων οι Μανωλάς, Γκέντσογλου.

Οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο Μανόλο Χιμένεθ περίμεναν με ανυπομονησία αυτή την ημέρα καθώς η δουλειά τους πλέον θα είναι πολύ πιο εύκολη και σε πολύ ανώτερο επίπεδο. Ειδικά μετά την προπόνηση της Παρασκευής όπου η βροχή δεν επέτρεψε στο χωράφι των Θρακομακεδόνων να γίνει σωστή προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν η δεύτερη προπόνηση στα Σπάτα αλλά ουσιαστικά η πρώτη κανονική αφού πριν το παιχνίδι με την Άντερλεχτ είχε γίνει απλά χαλάρωμα. Στο νέο προπονητικό κέντρο βρέθηκε και ο Σταύρος Αδαμαίδης με τον Άρναρ Γκρέταρσον, χωρίς όμως ο πρόεδρος της Ένωσης να μιλάει στους ποδοσφαιριστές.

Εκτός από τον αγωνιστικό χώρο που είναι καλύτερος και από αυτόν στο ΟΑΚΑ όπως αρκετοί κιτρινόμαυροι ανέφεραν ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ακόμα ένα λόγο να χαμογελάει. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τον Νάτσο Σκόκο να παίρνει κανονικά μέρος στην προπόνηση και ο Αργεντινός θα επιστρέψει στην αναμέτρηση με την Καβάλα. Η επιστροφή του «υδραυλικού» έρχεται την κατάλληλη στιγμή αφού το έτερο βαρόμετρο της ομάδας τέθηκε εκτός… λειτουργίας.

Ο λόγος για τον Ράφικ Τζιμπούρ ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο με την Εθνική ομάδα της χώρας του, για να πάρει και μία δεύτερη ιατρική γνώμη στο πρόβλημα με τον ώμο του και θα επιστρέψει την Τετάρτη. Εκτός από τον «τρομοκράτη» στο ιατρικό δελτίο βρίσκεται και το όνομα του Ντιόπ, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών την Κυριακή.

Μικρή ταλαιπωρία που αξίζει!

Όσον αφορά τη σημερινή εμπειρία στο νέο προπονητικό κέντρο υπήρχε και θα υπάρχει για περίπου 3-4 εβδομάδες ένα μελανό σημείο. Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν το ξενοδοχείο holiday Inn για να ετοιμαστούν αφού δεν είναι έτοιμοι όλοι οι χώροι στα Σπάτα.

Μικρό το… κακό αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο από το χωράφι στους Θρακομακεδόνες αλλά δεν παύει να είναι μία μικρή ταλαιπωρία. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν μισή ώρα να ετοιμαστούν στο ξενοδοχείο και έπειτα περίπου ένα τέταρτο για να φτάσουν στο προπονητικό κέντρο. Αυτό γίνεται και μετά το τέλος της προπόνησης όποτε μιλάμε συνολικά για περίπου 2 ώρες συνολικά εκτός της ώρας που γίνεται η προπόνηση. Είπαμε όμως. Μικρό το κακό αφού όλοι συμφωνούν: «Επιτέλους κάνουμε κανονική προπόνηση».