Το δεύτερο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης και 21ο στην ιστορία της διοργάνωσης, κατέκτησε η Ελλάδα. Αυτή τη φορά στο μήκος με τον Λούη Τσάτουμα.

Η δικαίωση για τον 32χρονο αθλητή του Μεσσηνιακού, που επί χρόνια αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν είχε καταφέρει να ανέβει σε βάθρο διοργάνωσης του ανοιχτού στίβου ήρθε φέτος. Ο επιμένων νικά και ο έλληνας αθλητής δεν το έβαλε ποτέ κάτω και όπως φάνηκε το χρωστούσε στον εαυτό του.

Με άλμα στα 8.15 μέτρα, που πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια, πήρε την 2η θέση στον τελικό του μήκους.

Να σημειωθεί ότι νικητής ήταν ο Βρετανός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γκρεγκ Ράδερφορντ με 8.29, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Καφετιέν Γκομί με 8.14.

Τι δήλωσε ο αθλητής

«Ηθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Κι αυτό γιατί ένιωθα ενοχλήσεις στον αστράγαλο, κάτι που είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα.

Τώρα, θα πρέπει να κοιτάξουμε το πρόβλημα με το γιατρό μου και μετά θα αποφασίσουμε αν θα αγωνιστώ στο Continental Cup και στους άλλους αγώνες. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να βρίσκεται στη Ζυρίχη, όμως παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση».