Μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας και προσφοράς, ο Θανάσης Κωστούλας θα αποτελέσει παρελθόν από το δυναμικό της Ξάνθης στο τέλος της σεζόν. Ο 34χρονος αμυντικός συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ωστόσο δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους.

Αμέσως μετά εκδόθηκε από την ΠΑΕ η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κος Χρήστος Πανόπουλος συναντήθηκε με τον Θανάση Κωστούλα, συμφώνησαν σε όλα, αλλά διαφώνησαν μόνο στο οικονομικό. Ήταν τιμή για τη SKODA Ξάνθη να συνεργασθεί με έναν άνθρωπο, αθλητή και επαγγελματία, σαν τον Θανάση Κωστούλα, ο οποίος ήταν και πρώτος αρχηγός της. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».

Ετσι, το κυριακάτικο ματς με την Καβάλα ήταν το τελευταίο για τον Κωστούλα με τη φανέλα της Ξάνθης, αφού συμπλήρωσε το όριο των κίτρινων καρτών και αναγκαστικά θα απουσιάσει από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη. Ο Κωστούλας πήγε στην Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2007, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας (1999-2007). Παλαιότερα είχε αγωνιστεί στην Καλαμάτα (1994-1999) και ένα χρόνο στον Ολυμπιακό Βόλου (1993-1994).