current views are: 1

28 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση18:12

«Άλωσε» τη Δανία ο Παναθηναϊκός – Πανηγυρικά στο Europa League

Έχοντας το 4-1 από το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε να κάνει και πολλά πράγματα. Απλά να είναι σοβαρός.

Δημοσίευση 18:12’
αρθρο-newpost

Έχοντας το 4-1 από το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε να κάνει και πολλά πράγματα. Απλά να είναι σοβαρός.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικητής και από την Δανία (1-2 την Μίντιλαντ) πήρε τους βαθμούς που τόσο έχει ανάγκη κι έκανε και… δώρο στον μεγάλο απόντα, Μάρκους Μπεργκ! Μαθαίνει αντιπάλους για τον όμιλο το μεσημέρι της Παρασκευής…  

Έχοντας το 4-1 από το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε να κάνει και πολλά πράγματα. Απλά να είναι σοβαρός.

Έτσι, λοιπόν, ο Γιάννης Αναστασίου κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, επιλέγοντας για πρώτη φορά φέτος στην βασική του ενδεκάδα, τον Σπύρο Ρισβάνη.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μπούρμπος και ο νεαρός στόπερ με τον Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Μέντες σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Λαγό και Πράνιτς να τον πλαισιώνουν. Ζέκα και Ατζαγκούν πίσω από τον Νίκο Καρέλη που ήταν «κεφάλι» στο αρχικό 4-3-2-1.

Μετά το 20′ ο Έλληνας τεχνικός γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1 με τον Πράνιτς να περνά στον άξονα και λίγο πιο μπροστά από τον Μέντες και τον Λαγό να πηγαίνει στα αριστερά για να δίνει βοήθειες στον Νάνο.

Στα μέτρα του

Ένα τέταρτο… ιστορία ήταν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν δεδομένο πως οι Δανοί που έψαχναν το «θαύμα», θα πίεζαν από το πρώτο λεπτό. Παίζοντας κυρίως από δεξιά και με κύριο εκφραστή των επιθετικών τους κινήσεων τον Χασάν, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις αλλά μέχρι εκεί. Μία-δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του Σίλτνενφελντ στο ύψος της μικρής περιοχής έφταναν και περίσσευαν για να μην ανησυχήσει ο Κοτσόλης ενώ οι παίκτες της Μίντιλαντ είχαν τραγικές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων.

Μετά το 20′ και με την αλλαγή στο σύστημα που αναφεράμε και παραπάνω, το «τριφύλλι» ισορρόπησε. Πίεσε πιο ψηλά, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και σε γενικές γραμμές πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του. Μάλιστα, είχε και την πιο μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου αλλά ο Ατζαγκούν βιάστηκε και πλάσαρε πάνω στον πορτιέρο των γηπεδούχωμ(22′), σπαταλώντας ένα τετ-α-τετ από αυτά που… απαγορεύται να αστοχήσεις.

«Διπλό» για τον Μπεργκ και την βαθμολογία!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κατάφερε με το… καλησπέρα να πάρει κεφάλι στο σκορ και να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες που μπορεί να είχαν οι Δανοί. Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Νάνο «ζωγράφισε» με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στην γωνία του Χάουγκαρντ και στην συνέχεια όλοι οι «πράσινοι» μαζί σήκωσαν μια φανέλα του Μάρκους Μπεργκ, αφιερώνοντας το γκολ και την πρόκριση στον άτυχο Σουηδό στράικερ που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαδικαστικά. Το εισιτήριο είχε τσεκαριστεί αλλά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ψάξει την νίκη, ώστε να προσθέσει πολύτιμούς βαθμούς στην ευρωπαϊκή του βαθμολογία. Η Μίντιλαντ κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Χασάν(73′), όμως, στιγμές αργότερα και πριν προλάβουν να πανηγυρίσουν οι Δανοί, μια εξαιρετική ενέργεια του Κλωναρίδη(ντρίπλα από αριστερά, τελείωμα με το δεξί) έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό. Αυτό το 2-1 υπέρ των «πρασίνων» έμεινε μέχρι τέλους. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε. Την πρόκριση και τους βαθμούς και ατενίζει το μέλλον του διαφορετικά, καθώς στα ταμεία του συλλόγου θα μπουν τουλάχιστον 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

MAN OF THE MATCH: Στα πρώτα λεπτά που ο Παναθηναϊκός δεχόταν πίεση, ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν σταθερότατος. Στην συνέχεια είχε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις, με καλύτερη εκείνη στο φάουλ του Σίστο. Μετά το 2-1 του Κλωναρίδη, η Μίντιλαντ έψαξε την ισοφάριση αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό απόψε πορτιέρο του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Επέστρεψε από τον τραυματισμό του και… θύμισε πόσο σημαντικός είναι για το δημιουργικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Με το που μπήκε στο γήπεδο, έφτιαξε προβλήματα στην Μίντιλαντ και στο 74′ κάνει εξαιρετική ενέργεια, αδειάζει τον προσωπικό του αντίπαλο και σκοράρει.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όταν θες να κάνεις ανατροπή από το 4-1 και είσαι… κάποια Μίντιλαντ, τότε πρέπει τις όποιες ευκαιρίες έχεις να τις κάνεις γκολ. Βιαστικά τελειώματα, πολλές λανθασμένες επιλογές από τους Δανούς που δεν είχαν καμία απολύτως τύχη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μακέλι. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Σωστά δίνει πέναλτι υπέρ των Δανών στην ανατροπή του Χασάν από τον Σίλντενφελντ.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα πρέπει να βελτιώσει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του. Τα κάνει όλα ο Ατζαγκούν αλλά υστερεί στο τελείωμα των φάσεων. Σήμερα δεν κόστισε αλλά… αύριο-μεθαύριο ο Παναθηναϊκός θα το πληρώσει. Χάνει ένα… άχαστο τετ-α-τετ στο πρώτο μέρος ενώ στην επανάληψη και ενώ κάνει ωραία κίνηση, γυρίζει από καλό σημείο και πλασάρει χαλαρά πάνω στον πορτιέρο της Μίντιλαντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθηκόν του. Νίκησε την Μίντιλαντ, δεν απειλήθηκε καθόλου ουσιαστικά και… τσέκαρε με απόλυτη επιτυχία το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» φτιάχνουν το μέλλον τους  με τα χρήματα των ομίλων και παίρνουν βαθιά οικονομική ανάσα. 

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάρσεν (46’ Ονουάτσου), Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77’ Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59’ Ίγκμπουν), Λάρσεν, Σίστο, Χασάν. 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (69’ Δώνης), Λαγός (60’ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (65’ Κλωναρίδης). 


σχετικα αρθρα