Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ για την Εθνική στην κωπηλασία

Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ για την Εθνική στην κωπηλασία

Μεγάλο αποδεικνύεται το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς οι επιτυχίες έρχονται η μία μετά την άλλη.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της κωπηλασίας να χαρίσει μεγάλες στιγμές στη χώρα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, οι Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας, ο Σπύρος Γιάνναρος και ο Παναγιώτης Μαγδανής κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ η Κατερίνα Νικολαΐδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Οι τέσσερις έλληνες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 5: 42.75 αποτελεί σημειώνοντας ταυτρόχρονα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

«Τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο ρεκόρ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάνναρος στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νικολαΐδου πανηγύρισε το τρίτο εφετινό της μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, αυτή την φορά ασημένιο χάνοντας στο νήμα την πρώτη θέση και το χρυσό από τη βελγίδα, Εβελιν Πέλεμαν.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει αύριο (15:30) το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο με τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στην τετράκωπο άνευ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο