Τα τυπικά απομένουν για την πρόσληψη του Εντουάρντο Μασία από τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τα έχει βρει σ' όλα με τους Πειραιώτες και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί.

Την ώρα που ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα Ερνέστο Βαλβέρδε, οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει τα χέρια με τον συμπατριώτη του Εντουάρντο Μασία για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ο 36χρονος, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν διέκοψε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με την Λίβερπουλ, λίγο μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους "Reds".

Ο Μαθιά στα 21 του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του στις "νυχτερίδες", αρχικά ως "κατάσκοπος" του Κούπερ με τον οποίο είχαν άψογη συνεργασία και δεν αποκλείεται να ανταμώσουν και πάλι αν δεν υπάρξει αίσια έκβαση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Η πολύ καλή του συνεργασία, όμως, συνεχίστηκε  τόσο τον Ρανιέρι όσο και με τον Μπενίτεθ.

Πρόκειται για άριστο συλλέκτη πληροφοριών που διαθέτει μια μοναδική βάση δεδομένων για εκατοντάδες ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει "χτίσει" εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις με τους περισσότερους κορυφαίους συλλόγους.