Δεν πρόκειται για μάχη... χρεών, αλλά για μάχη στο παρκέ. Ελλάδα εναντίον Αργεντινής απόψε και φουλ για το 5 στα 5 η Εθνική, μετά την υποταγή και της Κροατίας χθες το βράδυ στους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη.

Τι γίνεται, όμως, από εδώ και στο εξής και τι συνεπάγεται η νίκη επί της Αργεντινής του Σκόλα; Ας δούμε την πορεία της επίσημης αγαπημένης από εδώ και στο εξής στο Μουντομπάσκετ. Από... απόψε κιόλας.

Ο πρώτος όμιλος

Η Ισπανία έχει πάρει την πρώτη θέση και δεύτερη έρχεται η Βραζιλία. Ετσι, θα αντιμετωπίσουμε μία εκ των Γαλλία, Σερβία, Ιράν. Η πρώτη θα αντιμετωπίσει το Ιράν και η δεύτερη την Ισπανία. Τα σενάρια για την ομάδα που αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη επόμενη φάση είναι τα εξής:

1) Νίκη Γαλλίας, νίκη Σερβίας, ήττα Ιράν= 3η θέση Γαλλία, 4η θέση Σερβία
2) Ήττα Γαλλίας, νίκη Σερβίας, νίκη Ιράν= 3η θέση Σερβία, 4η θέση Ιράν
3) Ήττα Γαλλίας (μέχρι 6 πόντους), ήττα Σερβίας, νίκη Ιράν= 3η θέση Γαλλία, 4η θέση Σερβία
4) Ήττα Γαλλίας (από 7 πόντους και πάνω), ήττα Σερβίας, νίκη Ιράν= 3η θέση Σερβία, 4η θέση Ιράν

Με λίγα λόγια...

Αν απόψε κερδίσουμε την Αργεντινή, θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα παίξουμε με τη Σερβία στους «16» και στους «8» με τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλία - Αργεντινή/Κροατία/Σενεγάλη. Αν χάσουμε θα τερματίσουμε δεύτεροι και θα βρούμε στο δρόμο μας τη Γαλλία στους «16» και στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ισπανία - Σενεγάλη/Κροατία/Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η ομάδα του Κατσικάρη θα αντιμετωπίσει στους «4» την Ισπανία -εφόσον έχει περάσει. Αυτό ότι η Ελλάδα θα έχει δύο ευκαιρίες για το βάθρο! Διαφορετικά το πιθανότερο είναι να βρούμε τους διοργανωτές στους «8».