Για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Αργεντινής μίλησε ο υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο κ. Μίσσας σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες της Εθνικής την έως τώρα καλή τους πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δήλωσε:

«Είμαστε χαμηλών τόνων και κοιτάμε το επόμενο μας βήμα. Είναι παιδιά με μικρή ηλικία, αλλά έχουνε και εμπειρία, λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαθεί η ψυχραιμία. Πίεση πρέπει να υπάρχει. Υπάρχει το καταστροφικό άγχος, αλλά και το δημιουργικό». 

Για τη Σερβία, τόνισε:

«Εμείς λειτουργούμε πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις. Θέλουμε να πλεονεκτήματα των αντιπάλων να τα κάνουμε μειονεκτήματα. Υπάρχει επιτελείο που δουλεύει πάνω σε αυτό. Η Σερβία έχει χαρακτήρα. Είναι μαχητές γενικότερα οι Σέρβοι και θα πάμε σε πόλεμο. Θα πρέπει να αποκόψουμε συγκεκριμένα κομμάτια, όπως ο Τεόντοσιτς και ο Κρίστιτς. Είμαστε υποψιασμένοι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τα ριμπάουντ, δεν γίνεται να δίνεις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις σε τέτοιους αντιπάλους. Πρέπει να κάνεις το ένα κλικ παραπάνω, όπως το να είσαι πιο γρήγορος στο σουτ». 

Για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας μας:

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο στην επίθεση. Είναι το ελληνικό μπάσκετ έτσι. Είναι στo DNA μας. Έχει να κάνει με το πώς θα βρεις την άμυνα του αντιπάλου στην αντίδραση και όχι στην δράση. Έχουμε παίκτες με σουτ της δράσης. Δεν έχουμε pure σούτερς. Μόνο ο Βασιλειάδης είναι. Δεν υπάρχουν σουτέρς σαν τον Αλβέρτη, τον Χατζή. Έχει γίνει προσπάθεια στις Εθνικές μας ομάδες στο επιθετικό τρανζίσιον και θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Αυτό δεν γίνεται μόνο στις Εθνικές ομάδες, το κάνουν και στις ομάδες τους ολόκληρο τον χρόνο. Υπάρχει η ικανότητα, αλλά και η αντίδραση». 

Για την άμυνα μας:

«Στην άμυνα από την αρχή της σεζόν δώσαμε ματς με δυνατούς αντιπάλους και εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας. Πλέον, παίζουμε πιο καλή άμυνα στα… πόδια. Χρειάζεται διάθεση και την έχουμε στο απόλυτο. Είναι δεδομένο ότι έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Έχουμε δύο τριάρια που κάνουν ομαδική δουλειά που πολλές φορές δεν φαίνεται. Ο Παπανικολάου με τον Αντετοκούμπο. Έχουμε την γνώση με το θέμα της ατομικής τακτικής το πώς παίζεις τον αντίπαλο. Ο Λαφαγέτ έχει καλό σουτ με το δεξί και με το αριστερό κάνει drive, το ίδιο και ο Καπάτσο».