«Νούμερο 71 Αντώνης Νικοπολίδης», θα ακουστεί για τελευταία φορά σήμερα το απόγευμα από τα μεγάφωνα του Καραϊσκάκη.

Μπροστά σε ένα γεμάτο «θέατρο» θα δώσει την τελευταία του «παράσταση» φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Βαθιά υπόκλιση και «αντίο» στον κορυφαίο ίσως τερματοφύλακα που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος σε μια διαδρομή γεμάτη συγκινήσεις, ανατροπές και χωρίς ποτέ να του χαριστεί τίποτα. Για πολλά χρόνια στη σκιά του Γιόζεφ Βάντσικ στον Παναθηναϊκό μέχρι να έρθει η δική του σειρά στους «πράσινους» και την εθνική ομάδα.

Στη φιέστα του Ολυμπιακού απέναντι στη Λάρισα γράφεται ο επίλογος. Και τι φινάλε. Σηκώνει κούπα, την 20η της καριέρας του! Κανένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με τόσους τίτλους.

Σε όλα αυτά έρχεται ακόμα ένα ρεκόρ να περάσει στην συλλογή του. Παίρνοντας χρόνο στο σημερινό παιχνίδι γίνεται αυτόματα -σε ηλικία 40 ετών και 94 ημερών- ο γηραιότερος γηγενής παίκτης που συμμετέχει σε παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας.

Αναπόφευκτα όμως όταν γίνεται αναφορά στην κορυφαία στιγμή του, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την κατάκτηση του EURO 2004. Βασικός και στους έξι αγώνες που έδωσε η εθνική ομάδα σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι στα γήπεδα της Πορτογαλίας.