Ασύμφορη είναι για τον Παναθηναϊκό η επιλογή των περικοπών στα υψηλά συμβόλαια, αφού τα μόνα που μπορούν να αποφέρουν κέρδος για την ομάδα είναι όσα υπογράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά. Ο διπλασιασμός στην εφορία των αθλητών, από τη συγκεκριμένη εφορία κι έπειτα δεν αποφέρει οφέλη για τους «πράσινους» κάτι που οδηγεί αυτή την επιλογή στο καλάθι των αχρήστων. Φεύγουν Γιούρκας και Πλεσί.

Στα δύο πλάνα που είχε παρουσιάσει ο Δημήτρης Γόντικας, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, για τον οικονομικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά, περιλαμβάνονταν, εκτός από τις πωλήσεις παικτών και οι μειώσεις στα συμβόλαια. Το δεύτερο, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να ωφελήσει το «τριφύλλι», αφού πλην των συμβολαίων που υπογράφηκαν μέχρι και την 1-1-2010, όλα τα όλα επόμενα δεν αποφέρουν οικονομικά οφέλη.

Από την πρώτη του περασμένου έτους, διπλασιάστηκε η εφορία των αθλητών από το 20% στο 40%, κάτι που σημαίνει ότι όποιος είχε υπογράψει με συγκεκριμένες αποδοχές και εφορία 20%, ακόμα και αν του γίνει μείωση, θα συνταχθεί νέο συμβόλαιο με εφορία 40%, κάτι που δεν μπορεί να βοηθήσει το οικονομικό πλάνο, εκτός αν η μείωση ξεπερνάει το 60%, πράγμα απίθανο έως αδύνατο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το συμβόλαιο του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος έχει υπογράψει με το νέο ποσοστό της εφορίας και αν συμφωνήσει σε μείωση του συμβολαίου του, θα επωφεληθεί το «τριφύλλι».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ο μοναδικός τρόπος για να μπει χρήμα στο «πράσινο» ταμείο είναι οι πωλήσεις, εκτός μερικών εξαιρέσεων, όπως του Καραγκούνη και του Κατσουράνη, των οποίων τα συμβόλαιο προβλέπουν κλιμακωτές μειώσεις μέχρι τη λήξη της χρονικής διάρκειάς τους.

Φεύγουν Πλεσί και Γιούρκας

Οι πρώτοι που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είναι οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Νταμιέν Πλεσί. Τόσο ο Έλληνας μπακ, όσο και ο Γάλλος μέσος δεν έχουν προσφέρει κατά τη φετινή περίοδο, παρά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ ταλαιπωρούνται και οι δύο από συχνούς τραυματισμούς. Πέραν αυτών των δύο, παρελθόν θα αποτελέσει όπως είναι γνωστό, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα στην πατρίδα του, όπως άλλωστε και ο Σίντνεϊ Γκοβού.

Στις περιπτώσεις των μεταγραφών, η «πράσινη» διοίκηση δεν διατίθεται να προχωρήσει σε πωλήσεις κάτω του κόστους, αφού Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο, Σωτήρης Νίνης και Αλέξης Τζόρβας, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού, θα παραχωρηθούν μόνο με το κατάλληλο αντίτιμο.

Σύμφωνα με τους Αλγερινούς, ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα στο παιχνίδι για Αμπντούν.