Με μια μαχαιριά στην καρδιά έπεσε νεκρός ο 25χρονος Μάρκο Ίβκοβιτς οπαδός του Ερυθρού Αστέρα σε σύγκρουση με οπαδούς της Γαλατασαράι, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, που όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών για περίπου 5 ώρες να τον κρατήσουν στη ζωή, τελικά απεβίωσε. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας ΦΚ Ερυθρού Αστέρα του Βελιγραδίου, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της σερβικής ομάδας και της τουρκικής Γαλατασαράι, συγκρούστηκαν με Τούρκους οπαδούς μπροστά από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αμπντί Ιπεκτσί. 

Σύμφωνα με το gazzetta.gr ο πρόξενος της Σερβίας στην Πόλη έριξε την ευθύνη στην τουρκική αστυνομία και στους διοργανωτές: «Είναι μία κίνηση έχθρας σε μία περίοδο που η Σερβία δέχεται μαχαιριές από παντού. Η Τουρκία κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά των Σέρβων οπαδών. Το συμβάν είναι τραγικό. Είμαι σοκαρισμένος. Είναι τραγική η κατάσταση, ένας οπαδός έχασε τη ζωή του. Είμαι σε επαφή με τον πρωθυπουργό Βούτσιτς γι' αυτήν την κατάσταση.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα φύγει ασφαλής από την Τουρκία. Οι Τούρκοι οπαδοί μαχαίρωσαν στην καρδιά έναν νέο άνθρωπο από τη Σερβία στη σύρραξη. Η τουρκική αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της. Δεν υπήρχε η επαρκής αστυνόμευση και η οργάνωση δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Προειδοποιήσαμε ότι αυτό θα συμβεί. Οι διοργανωτές έκαναν ελλειπή προετοιμασία. Χάθηκε μία νέα ζωή στις χειρότερες των συνθηκών. Θέλω να τονίσω ότι οι Τούρκοι γιατροί πάλεψαν σαν λιοντάρια για τη ζωή του. Η προσπάθεια κράτησε πέντε ώρες, αλλά εξέπνευσε τελικά από υπερβολική αιμμοραγία».

Ανακοίνωση εξέδωσε αμέσως και η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα τονίζοντας: «Οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από τραύματα από μαχαιριές. Ο άτυχος νεαρός ταξίδεψε στην Τουρκία για το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Γαλατασαράι, αλλά μετά από επίθεση με μαχαίρι των Τούρκων χούλιγκανς έχασε τη ζωή του. Ο Ερυθρός Αστέρας εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του θύματος».