Αποφασισμένος να στηρίξει μέχρι τέλους την προσφυγή που κατέθεσε εχθές κατά του Ηλυσιακού, καταγγέλοντας τον Τάσο Δελημπαλταδάκη ότι λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος του Ηλυσιακού, ενώ είναι μάνατζερ παικτών, είναι ο Μπάμπης Καραμανλής. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι περιμένει την κλήση του εισαγγελέα.

«Αυτό που οδήγησε την ΑΕΚ στον υποβιβασμό ήταν καταρχάς η ανυπαρξία οικονομικών πόρων στην ΚΑΕ. Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Γιάννης Φιλίππου δεν βρέθηκε κανένας από τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα να ασχοληθεί με την ομάδα, να έρθει να την πάρει», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ αναφερόμενος στα αίτια του υποβιβασμού και συνέχισε: «Εγώ μαζί με κάποια άλλα παιδιά ξεκινήσαμε, όχι γιατί θέλαμε, αλλά επειδή κανείς άλλος δεν ενδιαφερόταν. Γι΄αυτό μπήκαμε μπροστά, επειδή η ΑΕΚ είναι για εμάς κάτι πολύ σημαντικό, να κάνουμε την προσπάθειά μας να τη σώσουμε. Την κρατήσαμε τρία χρόνια, με τεράστιο προσωπικό κόστος και πιο πολύ εγώ. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κάποια στιγμή θα ερχόταν το μοιραίο, δυστυχώς ήρθε φέτος. Ο τρόπος ήταν που μας πείραξε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν βρέθηκε ο επιχειρηματίας που θα την έπαιρνε από το χέρι και θα την πήγαινε μπροστά».

Σχετικά με τα λάθη που έγιναν, είπε: «Σίγουρα, έγιναν λάθη. Εκτιμήσαμε λάθος το μπάτζετ, πιστεύαμε ότι θα έχουμε κάποια χρήματα παραπάνω. Εμείς δεν είχαμε περιθώριο να πάμε άλλο πιο μέσα και στα μέσα της χρονιάς αναγκαστήκαμε να δούμε παίκτες να φεύγουν, όπως ο Γκράντι που ήταν ο καλύτερός μας, κι αυτό μας δημιούργησε τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα. Στην ΑΕΚ είμαστε αδέρφια, όλοι είμαστε φίλοι. Δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Ενωμένοι, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε αυτό που ξεκινήσαμε από χθες».

Οσο για την κριτική που δέχεται: «Όλοι αυτοί που λένε όλα αυτά που λένε, δεν ξέρω εάν ήταν χθες στο γήπεδο, εγώ ήμουν. Στο τέλος, όλοι μαζί, εμείς με τους φιλάθλους, ήμασταν στην εξέδρα και κλαίγαμε. Εγώ δεν ήμουν ποτέ απών, κάθισα στην ομάδα όταν όλοι την άφησαν, δεν την πρόδωσα ποτέ, πολέμησα γι΄αυτήν και θα συνεχίσω να πολεμάω. Εγώ την ΑΕΚ την έχω στην καρδιά μου, δεν την εγκαταλείπω ποτέ ούτε κάνω κριτική από απόσταση. Όταν δεν υπήρχε καν ομάδα πριν από τρία χρόνια, πήγαμε κάποιοι άνθρωποι και τη σώσαμε από τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική. Ο Φιλίππου δεν έφυγε επειδή τον έβριζαν. Η Original εμένα με αγαπάει. Τρία χρόνια παλεύουμε με τεράστια προσπάθεια, χωρίς να διαφημιστούμε».

Αναφερόμενος στα "στημένα" παιχνίδια, δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ μεγάλο. Κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, αλλά για κάποιους άλλους είναι η ζωή τους. Μεγάλωσα μέσα στην ΑΕΚ, έχω φορέσει τη φανέλα της, έχω ζήσει μέσα σε αυτή. Γι΄αυτό πολεμάω και θα συνεχίσω να πολεμάω. Καλό είναι να σπάσουμε το απόστημα των "στημένων" παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και στο μπάσκετ».

Σχετικά με την προσφυγή, ο Μπάμπης Καραμανλής, είπε: «Την κάναμε χθες, πριν αρχίσουν οι αγώνες. Υποστηρίζουμε πως ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης, ο οποίος έχει περί το 70% των παικτών της Α1, είναι ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, κάτι που είναι αντίθετο στο νόμο. Θα δούμε ποιος δέχεται τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, πώς προσφωνείται ο ίδιος στα συμβούλια του ΕΣΑΚΕ. Είναι πολύ μικροί για να κάνουν κακό, όχι σε εμένα, αλλά στην ΑΕΚ. Από τη στιγμή που μας πείραξαν, θα μας βρουν μπροστά τους, αυτό είναι σίγουρο. Επειδή έχω την τρέλα, θα το πάμε μέχρι τέλους. Η βαθμολογία αυτή δεν θα επικυρωθεί. Θα πάμε στον εισαγγελέα, να ανοίξουμε λογαριασμούς, τηλεφωνικά απόρρητα, να δούμε τι γίνεται. Εξάλλου, και το μπάσκετ είναι στο στοίχημα. Περιμένω, πλέον, να με καλέσει ο εισαγγελέας».

Για την επόμενη ημέρα: «Εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Φιλίππου. Πρώτα από όλα, όμως, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την ένσταση που καταθέσαμε».

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην αρχηγού της ΑΕΚ, Νίκου Χατζή, πως έπρεπε να πέσει: «Δεν σχολιάζω δηλώσεις μισθοφόρων».