Ο Φίλιπ Χιουζ, ο 25χρονος αυστραλός αθλητής του κρίκετ που είχε τραυματισθεί σοβαρά την Τρίτη όταν χτυπήθηκε από μπαλάκι στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα, πέθανε, ανακοίνωσε ο γιατρός της εθνικής ομάδας κρίκετ της Αυστραλίας. 

"Εχω το θλιβερό καθήκον να σάς πληροφορήσω ότι ο Φίλιπ Χιουζ εξέπνευσε εδώ και λίγη ώρα", ανακοίνωσε ο δρ Πίτερ Μπρούκνερ. 

"Δεν ξαναβρήκε ποτέ τις αισθήσεις του μετά τον τραυματισμό του την Τρίτη. Δεν υπέφερε και ήταν περιστοιχισμένος από την οικογένειά του και τους στενούς του φίλους. Η κοινότητα του κρίκετ πενθεί και εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του", αναφέρεται στην ανακοίνωση του γιατρού της εθνικής ομάδας. 

Ο Φίλιπ Χιουζ χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα ανάμεσα στις ομάδες της Νότιας Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας από μπαλάκι στο πίσω, ακάλυπτο από το κράνος, μέρος του κεφαλιού του και κλονίσθηκε, έχασε την ισορροπία του και κατέρρευσε στο γήπεδο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα, και κατέληξε από τις συνέπειες εγκεφαλικής αιμορραγίας.