Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν φέρεται διατεθειμένος να αποχωρήσει σύντομα από τη Μίλαν και σίγουρα δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αν το κάνει όμως, θα γίνει μόνο για τον Ολυμπιακό και υπό έναν όρο. Ο διεθνής αμυντικός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να το κάνει μόνο για να κλείσει την καριέρα του έπειτα από αρκετά χρόνια. Επίσης, η Μίλαν δεν έχει σκοπό να τον παραχωρήσει, αλλά και αν το έκανε το ποσό θα ήταν τέτοιο που θα η αγορά του από έναν ελληνικό σύλλογο θα ήταν απαγορευτική.

Είναι κατανοητό λοιπόν πως η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και αν ο Ολυμπιακός θέλει πραγματικά τον «Πάπα», θέλει και τύχη εκτός από πολύ χρήμα. Από εκεί και πέρα, αν για κάποιο λόγο έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να φτάσει κοντά στο να επιστρέψει στη χώρα μας για κάποιο διάστημα (με τη μορφή δανεισμού), τότε ο νεαρός αμυντικός θα θέσει έναν απαράβατο όρο. Να αγωνίζεται βασικός. Μόνο έτσι θα το σκεφτεί. Μπορεί ο Ολυμπιακός να παραγκωνίσει έναν εκ των Μέλμπεργκ-Αβραάμ και παράλληλα ο Βαλβέρδε να υποχωρήσει σε κάτι τέτοιο (καθώς δεν το συνηθίζει…);

Αυτό θα το μάθουμε όταν και αν έρθει εκείνη η στιγμή. Έως τότε, ο ερυθρόλευκος κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να πάρει στο Καραϊσκάκη τον Παπασταθόπουλο –με τα τωρινά δεδομένα– είναι σαφέστατα ελάχιστες.
Πηγή: www.gazzetta.gr