Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι όποιες επαφές είχε ο Αχιλλέας Μπέος για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως ο ίδιος είπε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και γι' αυτό στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσωρινά μένω, αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Το τελευταίο διάστημα συναντήθηκα με τρεις-τέσσερις αγοραστές, εκ των οποίων ο ένας ήταν η πιο σοβαρή περίπτωση και σε αυτή αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο. Μέχρι και χθες καμία συζήτηση δεν οδήγησε κάπου για να αλλάξει χέρια ο Ολυμπιακός Βόλου».

Αμέσως μετά είπε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιδέα. Και ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της ομάδας. Για όσο βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας, θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε να πάρουμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες μέσα στο γήπεδο και κανένας δεν θα μας το στερήσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει νέους φιλάθλους και αυτό είναι επίτευγμα. Θέλω να οδηγήσω αυτή την ομάδα ψηλά, όσο δεν μπορούν να φανταστούν ορισμένοι. Υπάρχει δέσμευση ότι ο κορμός κατά 90% δεν θα χαλάσει και θα παραμείνει ως έχει. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει από πέντε μέχρι επτά μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η ομάδα θα πουλήσει έναν, το πολύ δύο, και θα τον αναπληρώσουμε με καλύτερο. Του χρόνου θα υπάρχουν υψηλότεροι στόχοι».

 Αναφερόμενος στα πλέι οφ, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα τερματίσει τελευταίος, αλλά ψηλότερα και άρα θα βγει στην Ευρώπη, ενώ ευχήθηκε να πάρει το Κύπελλο ο Ατρόμητος. Και για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Πετάχτηκε μια μπάλα. Κακώς πετάχτηκε. Ούτε εντολή δώσαμε, αλλά, στο διάλογο που είχα με τον Σισέ, του εξηγούσα αυτό. Ότι για την πόλη ήταν ένα ιστορικό γεγονός και του ζήτησα συγνώμη. Κάναμε τη μεγαλύτερη και την πιο παλικαρίσια νίκη στην ιστορία μας, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Έπρεπε να το χειροκροτήσει και η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Όχι να ψάχνει δικαιολογίες για τα ball boys, τα ball girls ή γιατί έβρεχε. Φιλοξενία είναι να μην τους πειράξει κανείς και αυτό έγινε με όλες τις ομάδες. Αν στο τέλος εκφράζω αυτό που θέλω να πω, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι φιλοξενία. Όσο είμαι εδώ, θα απαντάω σε αυτούς τους υπαλλήλους και δεν θα αφήνω τίποτα αναπάντητο. Θα εκπροσωπώ τα συμφέροντα αυτής της ομάδας».

Οπως... συνηθίζει ο Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε πάλι στη Λάρισα, λέγοντας: «Επειδή συνορεύουμε με τη Λάρισα, ο Πανιώνιος θα πάρει άδεια και να μην χαίρονται. Είναι ντροπή κάποιος να παρακαλάει να πεθάνει ο άλλος, για να ζήσει αυτός. Αυτά είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πώς μπορεί να σφραγίζει εισιτήρια, χωρίς φορολογική ενημερότητα; Είναι αθλιότητες που τις δρομολογούν παράγοντες της πλάκας. Ο Πανιώνιος θα μείνει, γιατί είναι η πιο ιστορική ομάδα, το αξίζει και δεν έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη. Τώρα θυμήθηκαν να κάνουν ένσταση για τον Πανιώνιο; Ντροπή. Να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του άλλου και να μην ψάχνουν πλάγιες μεθόδους. Μπορεί να έχουν στόχο εμένα, αλλά να ξέρετε ότι έχω πάντα δεύτερη και τρίτη λύση. Και να θέλουν να χτυπήσουν εμένα, υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Υπάρχουν 7-8 άτομα που είναι στο Δ.Σ. και θα μπορούν να τρέξουν τις υποθέσεις. Ας ονειρεύονται και ας κάνουν ό,τι θέλουν».

Τέλος, για την υπόθεση με τις κασέτες και τους ύποπτους αγώνες, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, που ένα προϊόν υποκλοπής γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν. Είναι μια μαραθώνια υπόθεση που θα έχει μια εξέλιξη διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιο πολύ κινδυνεύει αυτός που βγάζει τα DVD της Τζούλιας. Πολεμάω και δεν μασάω με κανέναν Κούγια και κανέναν Πατέρα. Αν νομίζουν ότι τελειώνει εδώ η ιστορία, είναι γελασμένοι. Θα γίνει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και θα το δείτε πολύ σύντομα. Σε ό,τι αφορά τα ύποπτα παιχνίδια, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμη. Είναι σε διαδικασία διερεύνησης και σε ανακριτικό στάδιο. Είναι σε μεγάλο βαθμό μια αστεία υπόθεση».