Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δικαίωσε την ΚΑΕ ΑΕΚ στην προσφυγή της κατά του Ηλυσιακού και του Τάσου Δελημπαλταδάκη. Σύμφωνα με την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, απόφαση που αν ισχύσει, θα κρατήσει την ΑΕΚ στην Α1.

Η ΑΕΚ ισχυρίστηκε στην ακροαματική διαδικασία πως ο μάνατζερ παικτών, Τάσος Δελημπαλταδάκης, είναι και το «αφεντικό» της ΚΑΕ Ηλυσιακός, δηλαδή μεγαλομέτοχος και πρόεδρος, κάτι που θεωρείται ασυμβίβαστο.

Η ομάδα των Ηλυσίων αναμένεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Η απόφαση, όπως αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Λίγκας, αναφέρει: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».

Σήμερα, στο προγραμματισμένο για το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, στην ατζέντα περιλαμβάνεται και η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου στην Α1. Πλέον όλα είναι στον... άερα! Στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως η δικαίωση αυτή θα σημάνει και την παραμονή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στα «μεγάλα σαλόνια».

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή, Γιάννη Κανάκη, τον Ηλυσιακό εκπροσώπησαν ο δικηγόρος Νίκος Πετράτος, και οι Αντρέας Παπαντωνίου, Θανάσης Δούνης και Σάκης Καρύδας, ενώ την ΑΕΚ, ο δικηγόρος Σωκράτης Λαμπρόπουλος και οι Μπάμπης Καραμανλής και Δημήτρης Καρβέλας.