Κανονικά θα διεξαχθούν την Κυριακή οι αγώνες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη σύσκεψη για τον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των αγώνων, η Πολιτεία ζήτησε να εγγυηθούν όλοι αρμόδιοι φορείς  (Αστυνομία, Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ) την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων. Προβληματισμός, πάντως, επικρατεί για τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη, αφού για την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η απεργία της ΓΣΕΕ.

Αποφασίστηκε η υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων κατά της βίας, για την οποία θα υπάρξει πίεση υλοποίησης προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να μην χρειαστεί εκ νέου η παρέμβαση της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα, για ν' αποφασίσουν από κοινού ποια θα είναι τα συγκεκριμένα βήματα της κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης και ο επιτελάρχης του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αν η Πολιτεία δεν πάρει αυτό που θέλει από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς δημόσια χρήματα, χωρίς δημόσια γήπεδα και χωρίς δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ενώ παράλληλα εντείνονται οι έρευνες για την διαφθορά, η οποία, για την κυβέρνηση, είναι μείζον ζήτημα, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η φοροδιαφυγή και τα στημένα παιχνίδια. Μάλιστα η κυβέρνηση συνδέει τη διαφθορά και με τη βία στα γήπεδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα αυτά τα θέματα, ζήτησε γρήγορα αποτελέσματα.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει στο πλαίσιο της ΟΥΕΦΑ, η οποία διαθέτει ανεκτίμητη τεχνογνωσία. Επίσης αναφέρεται ότι η πολιτεία δεν έχει εξαντλήσει ακόμα όλα τα "εργαλεία" που έχει στα χέρια της.

Ανοιχτό, εξάλλου, είναι για την κυβέρνηση και το θέμα του αυτοδιοίκητου ποδοσφαίρου, για το οποίο οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η επέμβαση της κυβέρνησης μπορεί να υπάρξει αν δεν πάρει αυτό που θέλει.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ αναλυτικά:

1η Αγωνιστική: Κυριακή 08/05 ώρες έναρξης 19:30 και 21:45 (λόγω της διεξαγωγής Final 4 Euroleague με συμμετοχή Ελληνικής ομάδας)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου

2η Αγωνιστική: Τετάρτη 11/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

3η Αγωνιστική: Κυριακή 15/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός

4η Αγωνιστική: Τετάρτη 18/05 ώρες έναρξης 17:15 και 19:30 (λόγω της διεξαγωγής του Τελικού Europa League)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

5η Αγωνιστική: Κυριακή 22/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

6η Αγωνιστική: Τετάρτη 25/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου

 
Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη NOVA.


Ο ειδικός βαθμολογικός πίνακας έχει ως εξής:

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        3

3. AEK                            1

4. ΠΑΟΚ                         0

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ  0