Με διακοπή των πλέι οφ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ απείλησε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό επεισόδιο πριν από τους αγώνες. Συγκεκριμένα ο κ. Γερουλάνος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, δήλωσε ότι στους αγώνες για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα που αρχίζουν την Κυριακή αν συμβεί το παραμικρό επεισόδιο πριν από τους αγώνες τότε η Αστυνομία θα εισηγηθεί την αναβολή τους εκτός και αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών. Η ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για τα πλέι οφ του μπάσκετ που εξελλίσσονται αυτή την περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος προειδοποίησε ότι εάν το  ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εναρμονισθεί με το δίκαιο της UEFA όσον αφορά τους κανονισμούς της διεξαγωγής αγώνων τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να τεθούν οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο υπουργός κάλεσε την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκα να αλλάξουν θεσμικό πλαίσιο μέχρι τις 3 Ιουνίου (ημέρα διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ). Σε διαφορετική περίπτωση,  η κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.

 πηγή: Newpost/ΒΗΜΑ