Σαν «αντίο» φάνηκαν οι σημερινές δηλώσεις του Ζαϊρί στην πατρίδα του αναφορικά με το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, ο Μαροκινός εξήγησε πώς ο κύκλος του στην Ελλάδα έχει κλείσει και ότι πλέον θα κοιτάξει να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, προαναγγέλλοντας ότι θα είναι στο εξωτερικό.

«Νομίζω ότι τα έκανα όλα στην Ελλάδα, έκανα τον κύκλο μου. Τρία χρόνια είναι αρκετά εδώ. Τα έζησα όλα εδώ, είναι καιρός να δω κάτι άλλο. Έπαιξα Champions League, κέρδισα ένα πρωτάθλημα. Είμαι στο τέλος του συμβολαίου μου το καλοκαίρι και μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, επομένως», είπε αρχικά.

Ο Μαροκινός όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πρόταση από τη Λανς, έκανε ντρίμπλα: «Κοίταξε να δεις, η Γαλλία είναι ενδιαφέρουσα προοπτική. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα εκεί. Πάντως, είναι ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, αλλά επίσης μου αρέσουν η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία. Θα δούμε».

Ο Ζαϊρί αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Αυτή η χρονιά είναι πραγματικά ξεχωριστή. Εξελίχθηκε ιδανικά. Από την αρχή πήραμε το προβάδισμα και τελειώσαμε τη σεζόν πρωταθλητές με 13 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Είναι αλήθεια ότι από το καλοκαίρι η ομάδα ενισχύθηκε με πολλούς και ποιοτικούς παίκτες, που της επέτρεψαν να επιστρέψει στην κορυφή έπειτα από ένα διάλειμμα ενός έτους. Το πρωτάθλημα που πήραμε στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό, είναι ο πρώτος μου τίτλος και επομένως είμαι πολύ χαρούμενος».Πηγή: woop