Αίσθηση προκάλεσαν στην Αγγλία οι δηλώσεις του Πολ Μέρσον, ο οποίος είπε ότι στους τραυματίες παίκτες της Αρσεναλ χορηγούταν ένα «κιτρινωπό προϊόν», αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για τις φαρμακευτικές μεθόδους που ακολουθούν οι «κανονιέρηδες».
Την Παρασκευή, παραμονές του αγώνα με την Αστον Βίλα, ο Αρσέν Βενγκέρ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και ασφαλώς τοποθετήθηκε επί του συγκεκριμένου θέματος. «Δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρά αυτά τα σχόλια. Δεν θυμάμαι πόσοι παίκτες έχουν περάσει από εδώ τα τελευταία 15 χρόνια. Ισως περισσότεροι από 200. Ο Πολ Μέρσον έμειμε για μερικούς μήνες. Νομίζω πως για τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγούμε στην Αρσεναλ, θα ήταν καλύτερο να ρωτήσετε κάποιον που έχει παίξει στην ομάδα για πέντε, έξι, επτά ή εννέα χρόνια» είπε ο Γάλλος προπονητής που βρίσκεται στους "κανονιέρηδες" από τον Σεπτέμβριο του 1996.

Ο Μέρσον βρισκόταν ήδη πολλά χρόνια στο θρυλικό «Χάιμπουρι», καθώς ανήκε από παιδί στην Αρσεναλ. Σε ηλικία 16 ετών, το 1984, εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και ασφαλώς ήταν ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι του 1997 ο Βενγκέρ άναψε το «πράσινο φως» για τη μεταγραφή του στη Μίντλεσμπρο, έναντι του ποσού-ρεκόρ 5.000.000 λιρών.

Ο παλαίμαχος Αγγλος διεθνής δήλωσε, επίσης, ότι ο ίδιος ο προπονητής της Αρσεναλ τού είχε δώσει ένα μαύρο χάπι με υψηλή περιεκτικότητα καφεϊνης, πριν από έναν αγώνα. Ο Βενγκέρ το αρνήθηκε λέγοντας: «Προσωπικά δεν δίνω τίποτα. Και γενικότερα, όμως, αν οι παίκτες δεν θέλουν να πάρουν τίποτα, δεν παίρνουν. Αν βρείτε κάποιον που να υποστηρίζει ότι του ζήτησα να πάρει ο,τιδήποτε, ας τον φέρετε εδώ μπροστά μου. Αν δίνουμε κάτι, αυτά είναι πολυβιταμίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνη C, όπως όλοι. Κάθε χρόνο περναμε 20 φορές από έλεγχο ντόπινγκ και δεν είχαμε ποτέ θετικό δείγμα. Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι ντοπάρω τους παίκτες; Αν βρείτε έστω και έναν που να του ζήτησα να κάνει ένεση για να παίξει σε αγώνα, όσο σημαντικός κι αν ήταν, παραιτούμαι αύριο το πρωί!»