Κοινή επιστολή στην ΕΠΟ έστειλαν UEFA και FIFA, η οποία αποτελεί τελεσίγραφο σχετικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε περίπτωση που ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Η επιστολή κοινοποιείται και στην ελληνική κυβέρνηση και σε αυτή υπάρχει η προειδοποίηση για τον άμεσο αποκλεισμό όλων των Εθνικών ομάδων και των ελληνικών συλλόγων από κάθε αθλητική δραστηριότητα σε περίπτωση ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου που καταργεί το αυτοδιοίκητο.

Πιο συγκεκριμένα, εάν το νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο ψηφιστεί (και όχι με την κατάθεσή του) θα υπάρξει μια σειρά από κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με κυριότερη τον άμεσο αποκλεισμό εθνικών συγκροτημάτων και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις επ’ αόριστον.

Οι δύο ανώτερες ποδοσφαιρικές αρχές, λοιπόν, στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΓΓΑ, το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια. Εφόσον ψηφιστεί, θα υπάρξουν οι συνέπειες.

Αν και στη συνάντηση που θα γίνει με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA στα τέλη Απριλίου δεν βρεθεί η χρυσή τομή και δεν υπάρξουν υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ή οι εξηγήσεις της τελευταίας δεν πείσουν τους δύο οργανισμούς, τα σύνορα θα… κλείσουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.