Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την πάταξη της βίας στα γήπεδα και την κάθαρση όλων των σπορ.

Πρόσθεσε ταυτόχρονα, ότι «είναι επίσης προφανές, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το Grexit είτε για την Εθνική Ελλάδος είτε για τις Συλλογικές ποδοσφαιρικές ομάδες μας».

Ο κ. Κουίκ είπε ότι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι σε ότι αφορά τις φορολογικές ενημερότητες των ΠΑΕ, αλλά και να πραγματοποιείται έλεγχος στις μετεγγραφές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουίκ απαρίθμησε σειρά μείζονων προβλημάτων που θα δημιουργηθούν με «την αυτόματη λύση των συμβολαίων των ξένων ποδοσφαιριστών, θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας, όπως και ανυπολόγιστη απώλεια φορολογικών εσόδων από την ποδοσφαιρική «βιομηχανία».

Τόνισε ότι επιθυμεί να ξαναδεί την ελληνική οικογένεια στα γήπεδα, είπε ότι δεν επιθυμεί ούτε υβριστικά συνθήματα, ούτε χούλιγκαν στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά θέλει έντιμες νίκες και πρόσθεσε «αλλά το να γίνουν όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι «φως φανάρι» - με τα διεθνή ισχύοντα, λόγω UEFA και FIFA - ότι θα προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Προτείνω, σε σχέση με την UEFA, οι Τομεάρχες Αθλητισμού των Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής να ζητήσουν συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί, προκειμένου να του εκθέσουν πώς έχουν τα πράγματα στην χώρα μας και να ζητήσουν από εκείνον να αναλάβει πρωτοβουλίες, που θα βοηθήσουν τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα» κατέληξε ο κ. Κουίκ.