Η ομάδα με τις πιο διάσημες ποδοσφαιρικές ακαδημίες στον κόσμο, επεκτείνεται στην Ελλάδα! Ο Αγιαξ αποκτά τμήματα υποδομής και στη χώρα μας, με την επίσημη παρουσίαση να γίνεται σήμερα και κεντρικά πρόσωπα τον Λουϊς Φαν Χάαλ και τον Ρόναλντ Ντε Μπουρ. Οι δυο τους συνυπήρξαν, ως προπονητής και παίκτης αντίστοιχα, στην τελευταία σπουδαία φουρνιά του "Αίαντα" που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 1995. «Η Ελλάδα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της χώρας, ωριμάζουν με τα πρότυπα της δικής τους κουλτούρας και παράδοσης. Ο Άγιαξ, έρχεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια της ανάπτυξης του Έλληνα ποδοσφαιριστή και να προσθέσει στοιχεία του ολλανδικού ποδοσφαίρου στους νεαρούς παίκτες» τόνισε ο Ολλανδός προπονητής που πρόσφατα απομακρύνθηκε από τη Μπάγερν.

Ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που γίνεται από τον Άγιαξ στην Ελλάδα αλλά και τη δική μου συνεισφορά στο έργο. Η Ελλάδα έχει ταλέντο στις ακαδημίες της και εμείς, το έχουμε εντοπίσει, αν και ακόμη έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο σκάουτερ του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο τιμ μάνατζερ της εθνικής Ελλάδας, Τάκης Φύσσας, οι Δημήτρης Μαυρογενίδης, Στέλιος Μανωλάς, Τάκης Φυλακούρης.
TAGS