Ενοχος για πλαστογραφία και δυσφήμιση του αθλήματος κρίθηκε ο Ηρακλής, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκανε δεκτή την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο "Γηραιός" υποβιβάζεται στη Β΄ κατηγορία, ενώ οι άνθρωποι του αρκαδικού συλλόγου ευελπιστούν ότι θα επιβληθεί στον Ηρακλή -με βάση το άρθρο 22 του πειθαρχικού κώδικα- ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με διαφοροποίηση της βαθμολογίας και παραμονή του Αστέρα στην κορυφαία κατηγορία. Η ποινή είναι εφέσιμη.
Στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης παραδέχθηκαν ότι υπήρξε πλαστογραφία (!) στο χαρτί της ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά όχι άλλη παρατυπία, όπως είπαν.

Υποστήριξαν ότι αυτό συνέβη στις 14 Ιανουαρίου και πως από τη στιγμή που έχει περάσει ένας μήνας το αδίκημα έχει παραγραφεί, ενώ πρόσθεσαν πως δεν μπορεί να επιβληθεί και δεύτερη ποινή στο σύλλογο, μετά από την πρώτη της ΕΠΟ (ανάκληση των δελτίων).

 Οι θέσεις του Ηρακλή, όμως, δεν εισακούστηκαν από την πειθαρχική επιτροπή. Ο πρόεδρος του δικαιοδοτικού οργάνου, μάλιστα, αναρωτήθηκε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης αγωνίστηκε, ενώ του είχε εκδοθεί παράνομα το δελτίο.