Κάθετα αρνητική είναι η θέση τόσο της ΕΠΟ όσο και των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, στην πρόταση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων από βουλευτές και να ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι αδειοδότησης των ομάδων. «Να ανοιχθούν ενώπιον του Δ.Σ.», ήταν η πρόταση του Β. Χατζηαποστόλου και θα ερωτηθεί σχετικά η UEFA. Στη σημερινή (20/5) συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ τέθηκε επί τάπητος το αίτημα των βουλευτών να ανοιχθούν οι φάκελοι αδειοδότησης ώστε να διαπιστωθεί αν ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Η στάση των συμβούλων της ομοσπονδίας ήταν κάθετα αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά η Σούπερ Λίγκα, ο γενικός διευθυντής της, Πατρίκ Κομνηνός, απάντησε πως «πρέπει απαραιτήτως να σεβαστούμε τις υπογραφές των ομάδων, οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό».

Στο σημείο εκείνο, το λόγο πήρε ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος πρότεινε «να μην ανοίξουμε τους φακέλους στους βουλευτές, αλλά θα μπορούσαμε να τους ανοίξουμε ενώπιον του Δ.Σ. της ομοσπονδίας». Ο Σοφοκλής Πιλάβιος του απάντησε πως «κάτι τέτοιο απαγορεύεται», ωστόσο ο κ. Χατζηαποστόλου επέμενε: «Είναι δυνατόν, εμείς σαν κυρίαρχο όργανο που είμαστε, να μην μπορούμε να λάβουμε γνώση;». Τότε ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε πως θα ερωτηθεί σχετικά η UEFA.

Επί της ουσίας πάντως, γίνεται σαφές πως οι φάκελοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανοίξουν, κάτι απολύτως προβλέψιμο. Αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις, τόσο από τον Ηρακλή, όσο κυρίως από τους βουλευτές που εντός της Βούλης, πίεσαν πολύ έντονα τον Σοφοκλή Πιλάβιο να συναινέσει στον έλεγχο των φακέλων.


πηγή: Sport-fm.gr