Μία από τις πιο ριψοκίνδυνες και εντυπωσιακές αθλητικές διοργανώσεις τους κόσμου, είχαν την τύχη να απολαύσουν χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών, που βρέθηκαν σήμερα στη λίμνη της Βουλιαγμένης.
O τρίτος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος cliff diving διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, κάτω από άριστες συνθήκες, αφού τόσο ο καιρός, όσο και το περιβάλλον της λίμνης, καθώς και η διοργάνωση ήταν ιδανικά για τους 12 κορυφαίους αθλητές οι οποίοι προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα, με νέες - μεγάλου βαθμού δυσκολίας καταδύσεις και φυσικά αποθεώθηκαν από το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό.

Χωρίς κανένα προστατευτικό, οι αθλητές βούτηξαν στο κενό από μια εξέδρα ύψους 27 μέτρων, εκτελώντας συναρπαστικές καταδύσεις εμπλουτισμένες με ιδιαίτερης δυσκολίας φιγούρες στον αέρα, ενώ μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ανέπτυσσαν ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 85χλμ την ώρα.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία», είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας και η Μαρία, οι οποίοι παρακολούθησαν τη διοργάνωση. «Παρακολουθήσαμε τους αγώνες και πριν από δύο χρόνια όταν είχαν φιλοξενηθεί και πάλι εδώ, αλλά φέτος ήταν μοναδικά. Οι αθλητές, όπως ο Gary Hunt ή ο Artem Silchenko, είναι παγκόσμιας κλάσης και αυτό το θέαμα δεν μπορούμε να το απολαμβάνουμε κάθε μέρα, ειδικά στην Ελλάδα», είπαν.

Για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται μετά απο 7 αγώνες, επιλέγονται τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά τοπία, ανάμεσα στα οποία και η λίμνη της Βουλιαγμένης. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Γιάλτα της Ουκρανίας.

Ανάμεσα στους κριτές, οι οποίοι βαθμολογούν τους αθλητές σύμφωνα με το βαθμό δυσκολίας και τον τρόπο εκτέλεσης των καταδύσεων, ήταν και ο πιο γνωστός αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών, ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής Greg Louganis.