Πολλή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Μετά τις λυτρωτικές βουτιές στην πισίνα του ξενοδοχείου Valis, μετά τους πανηγυρισμούς, την τρέλα των μεθεόρτιων και πριν το ολονύκτιο γλέντι στην Αγριά του Βόλου. Για μία συζήτηση χωρίς αρχή και τέλος. Για μία συζήτηση επί της ουσίας όμως.

 

"Ελα, Βασίλη! Περιμένουμε μισή ώρα εσένα". Δύο φορές ήρθε ο Μιχαλούτσος να "τραβήξει" τον συμπαίκτη του ώστε το καραβάνι της Εθνικής να ξεκινήσει, λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα για το (δικαίως) εξοντωτικό γλέντι της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου. Οσο o Β.Χ. 15 στεκόταν μπροστά μου όμως, τόσο περισσότερο περίμεναν οι συμπαίκτες του. Κώδικας τιμής.
 
Νωρίτερα, στην είσοδο του ξενοδοχείου, ένας δημοσιογράφος, έτρεξε με δύναμη για να χτυπήσει στη πλάτη τον πατέρα του αρχηγού...
 
«Δεν με ξέρετε και δεν έχει καμία σημασία. Θα ήθελα ολόψυχα να σας δώσω συγχαρητήρια για τον γιο σας. Οχι για τα καλάθια που πετυχαίνει, αλλά για το χαρακτήρα που έχει. Αυτό είναι δικό σας έργο. Τα συγχαρητήρια μου κύριε Χαραλαμπόπουλε».
 
Η μεγαλύτερη αλήθεια της βραδιάς. Της χρονιάς, της ζωής ολόκληρης ενός παιδιού, που είναι 18, αλλά σκέφτεται ως βετεράνος. Που είναι παιδαρέλι, αλλά πατάει στο παρκέ και αυτό τρίζει. Που έχει ...αγγελικό πρόσωπο, αλλά και ηγετικό ένστικτο. Που ενθουσιάζεται, αλλά διαθέτει απίστευτη νοημοσύνη. Που δεν τα κάνει όλα σωστά, αλλά τον εμπιστεύεται τόσο ακόμα και ο ...αντίπαλος προπονητής, που έσπευσε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, μέσα σε επτά λεπτά να αλλάξει τρεις παίκτες στο μαρκάρισμά του.
 
Ο Β.Χ.15 μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης, προς το παρόν, όμως είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης-ηγέτης, ένας σπάνιος χαρακτήρας, μία τόσο ισχυρή προσωπικότητα. Αυτό ακριβώς που μας αρέσει να θαυμάζουμε...

Διαβάστε την συνέντευξη του MVP της Εθνικής Εφήβων στο sdna.gr