Στην Ελλάδα βρίσκονται οι αρχηγοί των αποστολών από τις 185 χώρες που θα λάβουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα θα παραστούν στο ειδικό σεμινάριο, που έχει ως σκοπό την ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Αγώνες.

Την έναρξη του σεμιναρίου θα κηρύξει ο υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Αθλησης, Χρήστος Αηδόνης, το πρωί της Παρασκευής (09:00), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νίκος Κανελλόπουλος, και ο επικεφαλής αθλημάτων της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, Λι Τοντ.

Η πρόεδρος της Ο.Ε. ΑΘΗΝΑ 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου, δήλωσε: «Σκοπός μας είναι να δώσουμε μία πλήρη εικόνα, τόσο των διαδικασιών που πλαισιώνουν το επιχειρησιακό μας σχέδιο, όσο και της εξέλιξης που έχει επιτευχθεί έως σήμερα σε τομείς όπως οι εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα Πόλις-Αμφιτρύων, τα χωριά Special Olympics και τη φιλοξενία των προσωπικοτήτων και επισήμων απ΄όλο τον κόσμο. Ολοι οι αρχηγοί αποστολών θα παραλάβουν το εγχειρίδιο που αφορά την πορεία της διοργάνωσης και προσφέρει ενημέρωση για ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και υπηρεσιών».