Επίθεση στον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του μετά την εκλογική του νίκη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Θα ξεκινήσω με ερωτήσεις: Ποιος δήλωνε οτι το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης ; Μήπως ο κύριος Τσίπρας; Ποιός κατήγγειλε ότι πρώτη φορά βλέπω να παραγγέλνω στον ΟΟΣΑ το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε ; Μήπως ο κύριος Τσίπρας πέρυσι ;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός εκτίμησε ότι «αυτό που ψηφίζουμε σήμερα είναι ήδη άκυρο. Οτι όλα αυτά είναι οπτασία, μια οφθαλμαπάτη. Και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τώρα το σχοινί του ΟΟΣΑ για να κάνει το απονεννοημένο διάβημα». 

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε «η Ιρλανδία το αποχαιρέτησε το μνημόνιο, η Κύπρος ετοιμάζεται. Εμείς υπογράφουμε τριετή συμφωνία. Πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές. Τώρα είμαστε πάλι στο χείλος της αβύσσου. Παρηγοριέμαι γιατί τώρα έχουμε να κάνουμε με... καθαγιασμένες εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, με προοδευτικές ρυθμίσεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα πω. Τα είπε όλα ο κ. Δραγασάκης. Οτι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να απειλεί με το Grexit. Τα έχετε πει εσείς και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Το κόστος για την ελληνική οικονομία και τον έλληνα πολίτη που είχε η διαπραγμάτευση».