Μία πρόταση που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ζήτησε την άμεση αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδίας μέχρι νεοτέρας. Την πρόταση αυτή, έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τις ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις απειλές που δέχθηκε κατά της ζωής του.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΕΠΟ τόνισε ότι η κατάσταση «δεν πάει άλλο».

Για την αδειοδότηση είπε: «Με πλήρη τιμιότητα η ΕΠΟ προχώρησε στην εφαρμογή αδειοδότησης των ομάδων. Ενημερώσαμε όλες τις ομάδες για την πλήρη εξομοίωση με τους κανόνες της UEFA. Οι ομάδες δεν μας άκουσαν. Η μεν Σούπερ Λίγκα ψήφισε πλήρως, όπως και η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η θέση της ΕΠΟ δικαιώθηκε στο ακέραιο, μόνο 6 ομάδες της Football League και 15 της Σούπερ Λίγκας έλαβαν την αδειοδότηση».

Για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες: «Απομακρύναμε τον υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος της ΕΠΟ. Η επιτροπή ιδιότητας των μεταγραφών ερεύνησε στοιχεία καταγγελιών επέβαλλε ποινές κι έστειλε το θέμα στο δσ της ομοσπονδίας. Συστάθηκε επιτροπή που μελετάει, υπάρχει καθυστέρηση στις απαντήσεις από αρμόδιες ΔΟΥ και ΙΚΑ. Όσοι παρανομούν θα τιμωρούνται, χάρες σε κανέναν».

Για τη βία: «Συμπορευτήκαμε με τη Λίγκα και την Πολιτεία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα... Η δυστυχής επιδείνωση των φαινομένων πρέπει να αφυπνήσει τους υπεύθυνους. Περιμένουμε να πράξουν το καθήκον τους. Κάναμε προτάσεις, αποδεχτήκαμε τις αλλαγές. Ακόμη κι εδώ δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Η ΕΠΟ συγκρούεται με συμφέροντα, εν μέσω απειλών, αγωγών. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να αποχωρήσουμε από τη μάχη.

Για τα στημένα παιχνίδια: «Πολλά λέγονται, τα πράγματα είναι απλά. Δεν διεξήχθησαν όλα επί εποχής της σημερινής διοίκησης. Το αν η ΕΠΟ συνδράμει στη δικαστική έρευνα αποδεικνύεται από πολλά στοιχεία. Σημαντικότερο όλων ο ερχομός στην Ελλάδα ειδικών της UEFA και οι ένορκες καταθέσεις τους στον Εισαγγελέα.»

Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα, εάν ο κόσμος θέλει «ένα ποδόσφαιρο των μπράβων και των χούλιγκαν, της εξάρτησης αγώνων και των στημένων ματς ή ένα ποδόσφαιρο γεμάτο ισονομία, χωρίς δεσμεύσεις και στηριγμένο στους θεσμούς».