Η Hellenic Songshan Wushu Union διοργανώνει το 1ο διασυλλογικό της πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο «Χαρά Καρυάμη» (Ν. Ηράκλειο), την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, με ώρα έναρξης 9 π.μ.

Οι αθλητές θα συμμετέχουν σε ηλικιακές ομάδες από 4 έως και άνω των 40 ετών, και από περισσότερους από εννέα Αθλητικούς Συλλόγους. Θα παρουσιαστούν φόρμες (ταολού) με γυμνά χέρια και όπλα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και αγώνες ελαφριάς επαφής (τσίντα).

Τα στυλ στα οποία θα αγωνιστούν οι αθλητές είναι το Σαολίν Τσουάν και το Μέιχουα Τσουάν.

Η Hellenic Songshan Wushu Union απαρτίζεται από αθλητικούς συλλόγους, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, καθώς και της Songshan Shaolin Traditional Wushu Academy της Κίνας.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου είναι η ανώτατη αρχή, αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού για το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου.

Οι προπονητές της είναι πιστοποιημένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία καθώς και από την Γ.Γ. Αθλητισμού ώστε να προπονούν μικρά παιδιά και ενήλικες. Στην Κίνα, η Songshan Shaolin Traditional Wushu Academy είναι Ανώτατη Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών, αναγνωρισμένη από το Κινέζικο Κράτος, η οποία υπάγεται στον επίσημο Ναό Σαολίν.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας, shifu Shi Yan Jun, μοναχός Σαολίν 34ης γενιάς καθώς και ακόλουθος 17ης γενιάς του Μέιχουα Τσουάν, πιστοποιημένος με 6ο Duanwei από την Chinese Wushu Association καθώς και 8ο Duanwei από την Shaolin Wushu Association, θα παρευρίσκεται στους αγώνες.

Το Σαολίν Κουνγκ Φου θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο θεσμοθετημένο στυλ Κουνγκ Φου και το πιο φημισμένο από τα διάφορα στυλ πολεμικών τεχνών και αναπτύχθηκε στον Βουδιστικό Ναό Σαολίν. Κατά τη διάρκεια των 1.500 ετών ανάπτυξής του το Σαολίν Κουνγκ Φου έγινε μία εκ των μεγαλύτερων σχολών Κουνγκ Φου, παρουσιάζοντας μία πληθώρα τεχνικών και στυλ μάχης, τόσο με γυμνά χέρια όσο και με παραδοσιακά όπλα.

Μέιχουα Τσουάν σημαίνει «Η Γροθιά του Άνθους της Δαμασκηνιάς». Τα πέντε πέταλα του όμορφου άνθους της δαμασκηνιάς αντιπροσωπεύουν τις πέντε βασικές στάσεις του στυλ, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία πέντε βασικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Είναι η αρχαιότερη παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Κίνας και είναι το μοναδικό στυλ που έχει αναγνωριστεί από το Κινέζικο Κράτος ως μέρος της αυθεντικής Κινέζικης Κουλτούρας. Ως στυλ, χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα μαλακό αλλά και σκληρό, εσωτερικό αλλά και εξωτερικό.

Το Κουνγκ Φου είναι μια πολεμική τέχνη στην οποία μπορούν να εξασκηθούν όλοι, από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτα απ' όλα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την αντοχή του ατόμου, προσφέροντας ευεξία και ανακούφιση από άγχος και κούραση. Με την εξάσκηση βελτιώνονται ικανότητες όπως η ελαστικότητα, η ταχυδύναμη, η ισορροπία, ο συντονισμός και η αυτοσυγκέντρωση. Μαθαίνοντας να εκτελούν τεχνικές και φόρμες, οι αθλητές του κουνγκ φου αποκτούν αυτοπεποίθηση καθώς διδάσκονται επίσης αυτοάμυνα και αυτοέλεγχο.

Οι αθλητές διδάσκονται την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα όπως και έναν ειρηνικό τρόπο ζωής. Είναι επίσης αθλητές υψηλού επιπέδου καθώς εκτός από τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και επιδείξεις που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία και την Hellenic Songshan Wushu Union, αγωνίζονται και σε εθνικά και διεθνή διασυλλογικά πρωταθλήματα, καθώς και Πανελλήνια Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.