Την αναστολή της λειτουργία της, σε συνέχεια της ανάλογης απόφασης που έλαβε την περασμένη Παρασκευή η ΕΠΟ, ανακοίνωσε η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄-Γ΄ Εθνικής. Η εξέλιξη αυτή «βάζει πάγο» σε κάθε περίπτωση διεξαγωγής των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, διατηρώντας την αβεβαιότητα αναφορικά με τη σύνθεση των εθνικών πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου, συμπεριλαμβανομένης της Σούπερ Λίγκας, αφού εκκρεμεί η τρίτη ομάδα που θα ανέβει από τη Β΄ εθνική. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης:

«Η FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο., αναστέλλει τη λειτουργία της. Είναι αυτονόητο ότι η Ένωσή μας καταδικάζει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Οι πράξεις βίας στον αθλητικό χώρο εν γένει -όπου θα έπρεπε να κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα- προκαλούν κλίμα αποστροφής για τον ίδιο τον αθλητισμό καθώς και τον ήδη επιβαρυμένο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η Ένωσή μας πιστεύει στην πιστή εφαρμογή και τήρηση των νόμων και των πειθαρχικών διατάξεων, καθώς και στην απόδοση δικαιοσύνης από τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Επίσης, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους ποδοσφαιριστές και προπονητές των ομάδων και ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, πεπεισμένοι ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με την αρωγή όλων όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο, θα έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα».