Το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήρθε τρίτη στη διοργάνωση, η οποία άρχισε σήμερα στο Πόρτλαντ, με άλμα στα 4,80 μ. 

Η νέα τριταθλήτρια κόσμου είχε πρώτο άλμα στα 4,50 και έφτασε μέχρι τα 4,80 έχοντας άψογα άλματα. Το πρώτο αποτυχημένο ήρθε στα 4,85 μ. ενώ δε κατάφερε να περάσει και πάνω από τα 4,90 μ. Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Αμερικανίδα, Τζένιφερ Σουρ (4,90) και δεύτερη η συμπατριώτισσά της, Σάντι Μόρις (4,85).

Σημειώνεται ότι είναι το 11ο μετάλλιο για τη χώρα μας σε αντίστοιχους αγώνες. Αντίθετα, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Με καλύτερη προσπάθεια στα 4,60 μ. περιορίστηκε στην 6η θέση. Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας δε κατάφερε να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2014 και έμεινε 7ος με 5,65.

Στο επί κοντώ των ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης είχε τρεις χαμένες προσπάθειες στα 5,75. Πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με, μόλις, δύο άλματα. Πέρασε πάνω από τα 5,75 και τα 5,90. Αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ζήτησε να τοποθετηθεί ο πήχης στα 6,02, ύψος που πέρασε με την πρώτη και μετά ήρθε η… ώρα του 6,17.

Σε αυτό το ύψος είχε τρία άκυρα άλματα και δεν κατάφερε να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση του βάθρου θα ανεβεί ο Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,80 και στην τρίτη ο Λίσεκ (Πολωνία) με 5,75.