Οι ιταλοί εισαγγελείς συνεχίζουν να ασχολούνται με την υπόθεση των «σικέ» στοιχημάτων του ποδοσφαίρου, που από τη Serie B και τη γ' κατηγορία, επεκτείνεται, τώρα και στη Serie A. Ο εισαγγελέας της πόλης Κρεμόνα, Ρομπέρτο Ντι Μαρίνο, δηλώνει στον ιταλικό τύπο ότι «έχει την αίσθηση ότι υπάρχουν ομάδες της Serie A που στήνουν τα αποτελέσματα των διαφόρων αγώνων, όχι για λόγους που συνδέονται με τα στοιχήματα, αλλά για να μπορούν να καθορίζουν την τελική βαθμολογία». Παράλληλα, ο οδοντογιατρός Μάρκο Πιράνι, ο οποίος φέρεται να ήταν από τους κύριους μοχλούς του όλου συστήματος που προκαθόριζε τα αποτελέσματα των ματς προς όφελος όσων στοιχημάτιζαν, συνεχίζει να καταθέτει. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, στην τελευταία, εξάωρη ανάκρισή του υποστήριξε ότι συνολικά οι «σικέ» αγώνες είναι τουλάχιστον τριάντα και όχι δεκαοκτώ, όπως είχε προκύψει τις πρώτες ημέρες των ερευνών.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η γ` κατηγορία της Ιταλίας θυμίζει αγορά αραβικής χώρας, η Serie B ένα σουπερμάρκετ και η Serie A μια μπουτίκ».

Σε ό,τι αφορά δε το χρηματικό κόστος για τον έλεγχο των ματς και του τελικού αποτελέσματος, αναφέρεται ότι «ένα σικέ ματς της Serie A κόστιζε μέχρι και τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, της Serie B μέχρι εκατόν σαράντα χιλιάδες και της γ` κατηγορίας εξήντα χιλιάδες ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα, έως τώρα, έχει οδηγήσει στην σύλληψη και τον κατ’ οίκον περιορισμό δεκαέξι ατόμων - μεταξύ των οποίων ο πρώην παίκτης της Λάτσιο και της Εθνικής Ιταλίας, Μπέπε Σινιόρι - ενώ, συνολικά, διεξάγονται έρευνες σε βάρος είκοσι οκτώ ατόμων.

Άλλα πρόσωπα- κλειδιά θεωρούνται επίσης o πρώην παίκτης Στέφανο Μπεταρίνι, ο τερματοφύλακας της ομάδας Μπενεβέντο, Μάρκο Παολόνι, και ο μεσοεπιθετικός του Σασουόλο, Ντανιέλε Κουαντρίνι.

Σε ένα από τα τηλεφωνήματα που ηχογραφήθηκαν και είναι τώρα στα χέρια των εισαγγελέων, γίνεται αναφορά, όπως διέρρευσε, και στο όνομα του αρχηγού της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος, σύμφωνα με ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, είχε προβλέψει ότι «στο ματς Φιορεντίνα-Ρόμα, θα ήταν πολλά-πολλά γκολ». Πρόκειται για τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2011.

Σε βάρος του Τότι, πάντως, δεν έχει αποσταλεί κανενός είδους κλήση σε απολογία και ούτε το πρόσωπό του, εμπλέκεται, επίσημα, στην όλη έρευνα. Στην Νάπολη τέλος, η εισαγγελία της πόλης, συνεχίζει να ερευνά τον ρόλο που παίζει η τοπική μαφία, η Καμόρα, στο καθορισμό των «σικέ» αποτελεσμάτων: σχετικά με το ύποπτο ματς Νάπολη-Πάρμα, της 10ης Απριλίου 2010, επιβεβαιώνεται η ασυνήθιστη αύξηση των στοιχημάτων, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου. Φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, αποδεικνύουν, δε, ότι από την άκρη του γηπέδου παρακολούθησε όλη την εξέλιξη του ματς, ο Αντόνιο Λο Ρούσσο, γιος γνωστού "νονού" του οργανωμένου εγκλήματος της πόλης.