Άλλη μία διάκριση για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος, μετά το χρυσό μετάλλιο στην Γλασκώβη, πήρε ένα ακόμη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα!

 

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς, σύντομα, την καριέρα του Έλληνα αθλητή.

Στην Ντόχα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε το ίδιο πρόγραμμα με εκείνο που τον έφερε στην κορυφή του κόσμου και συγκεντρώνοντας 15.875 βαθμούς, κατέκτησε το χρυσό κι έδειξε πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νταβτιάν (15.800 β.) και το χάλκινο ο Τοβμασιάν (15.775 β.).

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον παγκόσμιο πρωταθλητή:

Η νέα παγκόσμια διάκρισή σας έρχεται να επιβεβαιώσει, με πανηγυρικό τρόπο, τον μοναδικό συνδυασμό της κορυφαίας διεθνούς αθλητικής σας κλάσης και του υποδειγματικού ήθους σας. Γι’αυτό και τα θερμά μου συγχαρητήρια συνοδεύονται, αυτονοήτως, από τις εξίσου θερμές ευχαριστίες όλων μας τόσο για την μεγάλη προβολή της Χώρας μας όσο και για το παράδειγμα ζωής προς τους νέους της Πατρίδος μας.

Στο μήνυμά του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρει: «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, σε συγχαίρω θερμά για τη μεγάλη επιτυχία σου. Με την ακατάβλητη αγωνιστικότητά σου και τις διεθνείς διακρίσεις σου τιμάς την πατρίδα μας και μας γεμίζεις χαρά και περηφάνια. Συγχαρητήρια επίσης προς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής».